İngiltere Sular Altında

İngiltere'de günlerdir süren sağanak yağış sele neden oldu. Yağış olan bölgelerdeki halkın gıda ve içme suyu sıkıntısı çekiyor.   

İngiltere Sular Altında

İngiltere'de günlerdir süren sağanak yağış sele neden oldu. Yağış olan bölgelerdeki halkın gıda ve içme suyu sıkıntısı çekiyor.      Times gazetesi, durumu "vahim" olarak nitelendirirken, The Daily Mail gazetesi sel bölgesinin bir fotoğrafını yayımladı ve "Her Yer Su, Ama İçmeye Gelince Bir Damla Yok" başlığını kullandı.       Birçok nehirin taşma tehlikesi var.Thames Nehri'nin de yükseldiğini, nehrin üst kesimlerinden, Oxford, Reading ve Windsor gibi kasabalardan geçen bölümlerine doğru saniyede 440 ton su akıyor. Bu kadar çok miktarda suyun söz konusu yerleşim birimlerinde sele neden olabileceği uyarısı yapılıyor..      Savunma Bakanlığının, selden etkilenen bölgelerdeki yiyecek ve içme suyu sıkıntısının aşılabilmesi için yardım kuruluşlarına kamyon ve şoför sağlayamaya çalışıyor. Halk süpermarketlere akın edip panik içinde alışveriş yapıyor.      Guardian gazetesi de 350 bin kişinin kullanma ve içme suyu bulamama tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu kaydetti.      Bu arada, dün çok sayıda kişinin yine Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait helikopterlerle kurtarıldığını ve bunun, ülkenin barış döneminde yapılan en büyük ve kapsamlı hava kurtarma operasyonu olarak tarihe geçtiği bildirildi.      Hükümet, sel felaketine karşı hazırlıksız yakalandığı eleştirilerine, krizin gerektiği gibi ele alındığı ve selden etkilenen kesimlerdeki halka gereken yardımın yapıldığı yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler