İngiltere için çalışmış

 Rus devletinin, İngiliz istihbaratı için çalışan eski Rus ajanı Alexander Litvinenko'nun ölümüyle ilişkili olduğuna dair kanıtlar bulunduğu ortaya çıktı. İngiltere'de Litvinenko'nun ölümünden 6 yıl sonra gelecek yıl başlatılacak soruşturma öncesi, yasal

İngiltere için çalışmış

 

Rus devletinin, İngiliz istihbaratı için çalışan eski Rus ajanı Alexander Litvinenko'nun ölümüyle ilişkili olduğuna dair kanıtlar bulunduğu ortaya çıktı.
 
İngiltere'de Litvinenko'nun ölümünden 6 yıl sonra gelecek yıl başlatılacak soruşturma öncesi, yasal ön soruşturma yapıldı. Buna göre, Litvinenko'nun İngiltere'nin dış istihbarat servisi MI6 için bir süre çalıştığı, ayrıca ölümünden birkaç gün önce İspanya ile Rusya mafyasının araştırılması için işbirliği yaptığı kaydedildi.
 
ZEHİRLENDİ
Litvinenko 2006 yılında, Londra'da bir otelde iki eski Rus arkadaşı Andrei Lugovoy ve Dmitri Kovtun ile çay içtikten sonra, Polonyum-210 maddesinden zehirlenerek, 43 yaşında hayatını kaybetmişti.
 
"ÖLÜMÜNDEN RUSYA SORUMLU"
Rusya, Lugovoy ve Kovtun'u, İngiltere'ye iade etmeyi reddetmiş, olay iki ülke ilişkilerinde gerginliğe neden olmuştu. Litvinenko'nun eşi Marina da eski Rus ajanının ölümünden Rusya devletinin sorumlu olduğunu savunuyor. 
 
Moskova, eski Rus ajanının ölümünde rol aldığı iddialarını reddederken, konuya ilişkin asıl soruşturmanın 1 Mayıs 2013 tarihinde başlaması bekleniyor. İngiliz basını, soruşturmanın başlamasıyla İngiltere-Rusya ilişkilerinin daha da gerileceği tahmininde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya