İngiltere Başbakanı ifade veriyor

 Cameron’ın, Londra’daki Yüksek Mahkeme’de gün boyu sürecek ifadesini basın ordusu takip ediyor. İngiliz ve uluslararası basın Cameron’ı görüntülemek için mahkemenin önünde sabahın erken saatlerinden itibaren beklemeye başladı. İngiltere Başbakanı Cameron

İngiltere Başbakanı ifade veriyor

 

Cameron’ın, Londra’daki Yüksek Mahkeme’de gün boyu sürecek ifadesini basın ordusu takip ediyor. İngiliz ve uluslararası basın Cameron’ı görüntülemek için mahkemenin önünde sabahın erken saatlerinden itibaren beklemeye başladı.

 

İngiltere Başbakanı Cameron’ın ismi, soruşturmada, Rupert Murdoch’ın İngiltere’de sahibi olduğu "News International" şirketinin eski yöneticisi Rebekah Brooks ile yakın arkadaşlığı ve kapatılan "News of the World" gazetesinin eski editörü Andy Coulson’ı basın danışmanı olarak işe almasıyla sık sık gündeme geliyor.

 

Cameron’a bugün, Avustralyalı medya patronu Murdoch ile ilişkisinin sorulması bekleniyor.

 

Bu arada İngiliz basınında bugün konuya ilişkin yer alan haberlerde, Cameron’ın ifadesinde tartışmalı BSkyB dijital uydu platformunun ihalesinin ele alınışında hatalar olduğunu kabul edeceğinin beklendiği kaydedildi.

 

Cameron’ın hükümetinde yer alan ve BSkyB ihale teklifinden sorumlu olan Kültür Bakanı Jeremy Hunt’ın, Murdoch’ın uydu platformunun tamamını satın almak için verdiği ihale teklifi sürecinde yanlı davrandığı iddia ediliyor. Murdoch yüzde 39’una sahip olduğu BSkyB’nin tamamını geçen yıl satın almak istemiş, telekulak skandalının büyümesiyle teklifi geri çekmek zorunda kalmıştı.

 

Cameron’ın ayrıca, Murodoch’ın sahibi olduğu "News Corporation" şirketinin yöneticileri ile kurduğu özel ve profesyonel ilişkilerin, hükümetin yasal ve ahlaki sorumluluğunu tarafsız bir şekilde yürütmesine engel olmadığını söylemesinin öngörüldüğü bildirildi.

 

Murdoch’a ait basın kuruluşlarının İngiltere’de yol açtığı telekulak skandalı ve ardından başlatılan soruşturmalar, ülke gündemini uzun süredir meşgul ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya