IMF ’Yunanistan paketi’ni eleştirdi

Uluslararası Para Fonu (IMF), Euro Bölgesi’nin Yunanistan’a sunduğu kurtarma paketini şiddetle eşleştirerek, Yunanistan’a tüm borçlarını ödeyebilmesi için 30 yıl süre verilmesi gerektiğini kaydetti.IMF, Yunanistan’a ağır şartlar sunan üçüncü kurtarma pake

IMF ’Yunanistan paketi’ni eleştirdi

Uluslararası Para Fonu (IMF), Euro Bölgesi’nin Yunanistan’a sunduğu kurtarma paketini şiddetle eşleştirerek, Yunanistan’a tüm borçlarını ödeyebilmesi için 30 yıl süre verilmesi gerektiğini kaydetti.

IMF, Yunanistan’a ağır şartlar sunan üçüncü kurtarma paketini eleştirdi. IMF, Yunan Parlamentosu’nda akşam saatlerinde yapılacak parlamento oylaması öncesinde yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın borcunun silinmesi gerektiğini savundu. IMF, ayrıca Yunanistan’a tüm borçlarını ödeyebilmesi için 30 yıl süre verilmesi gerektiğini de kaydetti.

Kreditörlerin vadeyi uzatmadan var olan borçlar üzerindeki “belli kesintilerini” kabul etmek zorunda olduğunu belirten IMF yetkilileri, son anlaşmanın geniş kapsamlı olmadığını ve detaylandırılması gerektiğini vurgulayarak, Yunanistan’ın büyüyeceği tahminlerinin de gerçekçi olamayacak kadar yüksek olduğunu kaydetti.

IMF’nin açıklamasının Yunan Parlamentosu’nda yapılacak oylamadan önce gelmesi, Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras’ın parlamentoyu etkilemede zorlanacağı yorumlarına neden oldu.

AVRUPA KOMİSYONU’NDAN YUNANİSTAN’A 7 MİLYAR EUROLUK KÖPRÜ KREDİSİ

Öte yandan, Avrupa Komisyonu, Yunanistan’a Temmuz ayında borç ihtiyacını karşılaması için Avrupa Finansal İstikrar Mekanizması üzerinden 7 milyar euroluk köprü kredisi teklifinde bulundu.

Avrupa Komisyonu, Temmuz ayındaki borçlarını karşılayabilmesi için Yunanistan’a 7 milyar euroluk köprü kredisi teklifinde bulundu. Ülkeye Avrupa Finansal İstikrar Mekanizması üzerinden yapılacak köprü kredisinin üç aylık vadesinin bulunacağı ve Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden alacağı 86 milyar euroluk kurtarma paketinden geri ödeneceği belirtildi. Kredinin verilmesi için ön koşul olarak yardım müzakerelerinin başlamış olması ve diğer reformların uygulanmasına hazırlık yapılmasının net bir şekilde belli olması gösterildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler