IMF Başkanı tutuklandı!

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, New York’taki otel odasını temizlemeye çalışan kadını oral sekse zorladığı gerekçesiyle tutuklandı. 62 yaşındaki ekonomist Fransa’da 2012 seçimlerinin en güçlü adayıydıDünya dün Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Domi

IMF Başkanı tutuklandı!

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, New York’taki otel odasını temizlemeye çalışan kadını oral sekse zorladığı gerekçesiyle tutuklandı. 62 yaşındaki ekonomist Fransa’da 2012 seçimlerinin en güçlü adayıydı

Dünya dün Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn’ın New York’ta tecavüze teşebbüs suçundun tutuklanmasını konuştu. Fransa’da 2012 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Nicolas Sarkozy’nin en büyük rakibi olarak görülen Strauss-Kahn’ın (62), otelde odasını temizlemeye gelen kadına zorla oral seks yaptırdığı iddia ediliyor.

İddiaya göre, 32 yaşındaki kadın cumartesi günü 13.00’te Strauss-Kahn’ın odasını temizlemeye gitti. Bu sırada ünlü ekonomist banyodan çırılçıplak çıkarak kadının üzerine yürümeye başladı. Temizlikçiyi zorla yatağa atan Strauss-Kahn, kadını oral sekse zorladı. Kadın kaçınca odanın içinde yaman bir kovalamaca başladı. Çıplak ekonomist kadını yakalayınca bu kez banyoda tekrar saldırdı. Ancak temizlikçi kadın sonunda odadan tamamen kaçmayı başararak lobideki arkadaşlarına durumu anlattı. Ancak polis olay yerine geldiğinde Strauss-Kahn’ın çoktan kaçtığını gördü.

First-class’ta gözaltı

Emniyet yetkilileri, Strauss-Kahn’ın odasına girdiğinde burayı “aceleyle terk ettiğini” fark etti. Öyle ki cep telefonu ve kişisel eşyalarını almayı bile unutmuştu. Yetkililer odada DNA örneği olarak kullanılabilecek kanıt da bulduklarını söyledi ancak detay vermedi. Bu sırada New York polisi kadını hasteneye götürdü. Bir yandan da IMF Başkanını bulmak için hummalı bir çalışma başladı. Sonunda Strauss-Kahn’ın havaalanında olduğu öğrenildi. Ekonomist Air France’a ait bir uçağa binmişti. Pilot polisten gelen talimatla uçağın kalkmasını geciktirdi. Polis first-class’ta oturan Strauss-Kahn’ı 16.40’ta gözaltına aldı.

15-20 yıl hapsi istenebilir

İlk sorgulamaların ardından Strauss-Kahn, 02.15’te resmen tutuklandı. New York polisi IMF Başkanı’na “tecavüz girişimi ve yasadışı biçimde cinsel taciz amacıyla zorla alıkoyma” suçlamalarının yöneltileceğini açıkladı. New York yasalarına göre oral sekse zorlamak tecavüz sayılıyor ve 15-20 yıl hapisle cezalandırılabiliyor. Strauss-Kahn’ın avukatı Benjamin Brafman, Reuters’a yaptığı açıklamada, IMF Başkanı’nın suçlamaları reddedeceğini kaydetti.

Porsche’ye binen sosyalist

Sosyalist politikacı Dominique Strauss-Kahn, 1997-99 yılları arasında finans bakanlığı yaptığı dönemde Fransa’nın ekonomisini yeniden canlandıran isim oldu. Ülkenin euro’ya entegrasyonundaki olumlu rolü nedeniyle  Fransız basınında “Mr. Euro” olarak anılan Strauss-Kahn, Fransa’da 5 yıl önce düzenlenen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Sosyalist Parti adaylığı için Segolene Royal’a yenildi. Ancak 2007 yılında IMF’in başına geçmesinin ardından parti içi mücadeleden uzak durarak popularitesini artırdı.

Sık sık pahalı zevkleri nedeniyle eleştirilere maruz kalan Strauss-Kahn, geçtiğimiz haftalarda Fransız medyası tarafından gazeteci karısıyla beraber bir arkadaşlarının Porsche marka arabasına binerken görüntülenmişti. Kahn’ın görüntüleri  “Sosyalist Porsche’ye biner mi” tartışması başlatmıştı.

25 Nisan 1949’da Paris’te doğdu. Fransa’nın prestijli siyaset bilim okulu Sciences Po’yu bitirdi. İlk kez 1986 yılında milletvekili oldu. 1995 yılında da Paris banliyösü Sarcelles’in belediye başkanı seçildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya