İkinci çocuğunu doğurdu, bu hale geldi!

Fil hastalığından muzdarip kadının hayatı yürek dağlıyor.

İkinci çocuğunu doğurdu, bu hale geldi!

Güney Asya ülkesi Bangladeş, 40 yaşındaki Rezya Begüm'ün hikâyesini konuşuyor. Begüm'ün sağ bacağı fil hastalığı nedeniyle 60 kilograma çıktı.



İngiliz basınına yansıyan habere göre, iki çocuk annesi kadının 18 yıldır, ikinci kızının doğumundan beri bu halde olduğu ifade edildi.

Begüm'ün durumunun sağlığını nasıl etkilediği henüz bilinmiyor, fakat talihsiz kadın, yakınlarının desteğine muhtaç olduğunu söylüyor: "Herhangi normal bir kadın gibiydim ben de fakat şimdi fukara aileme yük oluyorum."

Başkent Dakka'da bir hastaneye kaldırılan Begüm'ün tedavisi henüz başlamadı. Habere göre; tedaviye başlanması için ameliyat ve ilave testler gerekiyor.

Dünya çapında 120 milyon insanın, ipliksi solucanların sivrisinek ısırığıyla vücuda girmesinden kaynaklanan fil hastalığından mustarip olduğu tahmin ediliyor.

Bacaktaki şişkinliğin karın bölgesine yayılması ölümcül olabiliyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya