İki büyük ülke İran'ın tarafına geçti

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Moskova'da bir araya gelen Rus ve Çinli diplomatların, ''İran'a, ek yaptırımların istenen sonuçları vermeyeceği konusunda hemfikir olduklarını'' ifade ettikleri belirtildi.Rusya, Uluslararası Atom Enerjisi

İki büyük ülke İran'ın tarafına geçti

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Moskova'da bir araya gelen Rus ve Çinli diplomatların, ''İran'a, ek yaptırımların istenen sonuçları vermeyeceği konusunda hemfikir olduklarını'' ifade ettikleri belirtildi.

Rusya, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun (UAEK) İran'ın nükleer programıyla ilgili raporunun yayınlanmasından sonra Tahran'a karşı yeni yaptırımların kabul edilmesine destek vermeyeceğini açıklamıştı.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü de Tahran'ın UAEK'ya karşı esnek ve samimi olması gerektiğini belirterek, Çin'in İran'ın nükleer sorununun ''diyalog ve işbirliği'' yoluyla çözülmesi yönündeki resmi tutumunu ifade etmişti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya