İdam ettiler ölmedi bir daha asacaklar!

İran'da, uyuşturucu ile ilgili bir suçtan dolayı idama mahkûm edilen Alireza M adlı 37 yaşındaki adamın cezası infaz edildi.Ancak mahkûm, 12 dakika darağacında asılı kalmasına rağmen hayatta kalmayı başardı. Asıldıktan sonra öldüğü sanılarak cezaevinin mo

İdam ettiler ölmedi bir daha asacaklar!

İran'da, uyuşturucu ile ilgili bir suçtan dolayı idama mahkûm edilen Alireza M adlı 37 yaşındaki adamın cezası infaz edildi.

Ancak mahkûm, 12 dakika darağacında asılı kalmasına rağmen hayatta kalmayı başardı. Asıldıktan sonra öldüğü sanılarak cezaevinin morguna kaldırılan adamın halen hayatta olduğu, bir gün sonrasında nefes alıp vermeye devam etmesiyle anlaşıldı.

DÜZELİR DÜZELMEZ YENİDEN ASILACAK

İdamın başarısız olduğu, ailesinin, defin için oğullarının cenazesini İran’ın kuzeydoğusunda bulunan Bojnourd kentindeki cezaevinden almak istemesi üzerine anlaşıldı. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, mahkûmun durumu ‘düzelir düzelmez’, idam cezası tekrar infaz edilecek.

İran, 2013 yılı içinde bugüne kadar 560 kişiyi idam etti ve bu idamlardan 200’ü, ‘ılımlı’ olarak nitelendirilen ve Haziran ayında cumhurbaşkanlığına gelen Hasan Ruhani’nin döneminde gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya