Hz. Muhammed'e Küstah Saldırı

İsveç'te bir yerel gazetenin Hz. Muhammed'i köpek gibi tasvir eden eskizi yayımlamasına tepkiler artıyor. İsveç'te yaşayan Müslümanların bugün protesto gösterisi düzenlemesi bekleniyor.Eskizde, insan başlı bir köpek, sakallı ve türban takmış olarak gözükü

Hz. Muhammed'e Küstah Saldırı

İsveç'te bir yerel gazetenin Hz. Muhammed'i köpek gibi tasvir eden eskizi yayımlamasına tepkiler artıyor. İsveç'te yaşayan Müslümanların bugün protesto gösterisi düzenlemesi bekleniyor.

Eskizde, insan başlı bir köpek, sakallı ve türban takmış olarak gözüküyor. Eskiz aslında heykeltraş Lars Vilks'in bir tasarımının kağıda dökülmüş hali.Vilks'in heykeli Müslümanları rencide ettiği gerekçesiyle bir sergide yasaklanmıştı.

Eskizi yayımlayan Nerikes Allehanda gazetesi de bu yasağa karşı, ifade özgürlüğünü savunmak amacıyla eskizi yayınladığını belirtiyor.

Ülkede yaşayan Müslümanların bugün cuma namazından sonra bir protesto gösterisi düzenlemesi bekleniyor.

Karikatür yerel Nerikes Allehanda gazetesinde 19 Ağustosta yayımlanmıştı.Benzer bir karikatür krizi iki yıl önce Danimarka'da yaşanmıştı.

Ülkede yayınlanan Hz. Muhammed karikatürleri Müslümanlar tarafından tepkiyle karşılanmış, bazı ülkelerde Danimarka başta olmak üzere yabancı kurum ve büyükelçilikler yakılmış, çıkan çatışmalarda onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

PAKİSTAN'DAN SERT TEPKİ

Pakistan, bir İsveç gazetesinde Hz. Muhammed'in karikatürünün yayımlanmasını kınadı.Karikatürü "saldırı ve küfür" olarak niteleyen Pakistan Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, "Bazı Avrupalılar arasında, ifade özgürlüğünün, dünyadaki 1,3 milyar Müslümana açıkça ve kasıtlı hakaretle karıştırılma eğiliminde ne yazık ki artış var" denildi.

Açıklamada, bu tür davranışların dinler ve medeniyetler arası anlayış ve saygıyı artırma çabalarına zarar verdiği belirtildi.

İsveç Maslahatgüzarının resmi protesto için bakanlığa çağrıldığı da kaydedildi.İsveçli diplomatın, kendilerine, İsveç hükümetinin Müslüman dünyasının görüşlerini paylaştığını söyleyerek, karikatürün yayımlanmasını talihsizlik olarak nitelediği ifade edildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya