Hükümet istifasını sundu

Fransa'da uzun zamandır beklenen hükümette değişikliğe imkan sağlamak için Başbakan Francois Fillon ve bakanlar kurulu, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'e istifasını sundu. Sarkozy'nin istifayı kabul ettiği açıklandı. Fillon ve Sarkozy, gelecek bakanlar kuru

Hükümet istifasını sundu

Fransa'da uzun zamandır beklenen hükümette değişikliğe imkan sağlamak için Başbakan Francois Fillon ve bakanlar kurulu, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'e istifasını sundu. Sarkozy'nin istifayı kabul ettiği açıklandı.

Fillon ve Sarkozy, gelecek bakanlar kurulunu belirlemek üzere iki kez görüşme yapmıştı. Siyasi gözlemciler, Fillon'un tekrar başbakanlık görevine getirileceği yorumunu yaparken, eski başbakanlarından Alain Juppen'nin de yeni bakanlar kuruluna girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

HÜKÜMET İSTİFA ETTİ KILIÇDAROĞLU-KOUCHNER GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞECEK Mİ?

17 kasım Çarşamba günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu ile istifası sunulan hükümetin Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ile Dışişleri bakanlığındaki randevu ne olacak hükümetin istifası ile Kouchner'in tekrar aynı bakanlıkta olmayacağı ancak prestijli birkaç kurumun sorumluğunu üstleneceği yönünde.

Yeni bakanlar kurulunun bugün öğleden sonra en geç pazartesi sabahı açıklanması bekleniliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya