Hızlı trenler çarpıştı!

Avusturya Devlet Demir Yolları'na (ÖBB) ait iki hızlı tren çarpıştı. Kazada 5'i ağır olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı. Kaza, bugün saat 8:45 sularında, Hütteldorf banliyosünde meydana geldi. Nedeni henüz açıklanmayan kazada yaralananlar için çok sayı

Hızlı trenler çarpıştı!

Avusturya Devlet Demir Yolları'na (ÖBB) ait iki hızlı tren çarpıştı. Kazada 5'i ağır olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı. Kaza, bugün saat 8:45 sularında, Hütteldorf banliyosünde meydana geldi. 

Nedeni henüz açıklanmayan kazada yaralananlar için çok sayıda kurtarma ekibi, ambulans ve cankurtaran helikopterler sevkedildi.
 
Demir yolları sözcüsü Sarah Nettel, Batı istasyonu Estbahnhof'tan hareket eden bir yolcu treni ile yine Westbahnof'a gelen başka bir hızlı trenin kafa kafaya çarpıştığını, ülkenin batı bölgesine yapılan tren seferlerini iptal edildiğini açıkladı. Kazanın nedeni ve yaralı sayısı henüz açıklanmadı. 
 
Yaralılar arasında Türk yolcuların da olduğu tahmin ediliyor.
 
TÜRK YOLCULAR DA BULUNUYOR
 
Avusturya Acil Hizmetler Sözcüsü Claudia Gigler ise AFP’ye yaptığı açıklamada, beşi ağır çok sayıda yaralı olduğunu doğrularken birçok yolcunun kaza nedeniyle şoka girdiğini söyledi. DHA'nın haberine göre, yaralılar arasında Türk yolcuların da olduğu tahmin ediliyor.
 
Avusturya Otomobil Birliği’nden yapılan açıklamada, bir kişinin kazanın enkazında sıkışmış halde olduğu belirtildi. Yerel basın organlarındaki haberlerde ise itfaiyecilerin merdiven kullanarak yolcuları trenin camlarından çıkararak kurtarmaya çalıştığı belirtildi.
 
Daha geçtiğimiz hafta Avusturya kamuoyunda Penzing ve Westbahnhof arasındaki S45 karayolunun geçtiği rotada çok fazla trafik olduğu yönünde tartışmalar yaşanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler