Hizbullah taktik değiştirdi!

İsrail Gazetesi Haaretz dünkü haberinde “İsrail şu anda sınıra çok yakın olan bazı bölgesel kaygılar yaşıyor. Geçtiğimiz Salı günü İsrail Ordusu Mayın İmha Ekibi’nden 2 kişi, Hizbullah’ın Şeba Çiftlikleri’nde patlattığı el yapımı bombalar sonucu yaralandı

Hizbullah taktik değiştirdi!
İsrail Gazetesi Haaretz dünkü haberinde “İsrail şu anda sınıra çok yakın olan bazı bölgesel kaygılar yaşıyor. Geçtiğimiz Salı günü İsrail Ordusu Mayın İmha Ekibi’nden 2 kişi, Hizbullah’ın Şeba Çiftlikleri’nde patlattığı el yapımı bombalar sonucu yaralandı” dedi.
 
Haaretz gazetesi "Hizbullah daha önce böyle bir operasyon gerçekleştirdiğinde operasyonun sorumluluğunu haftalar sonra üstleniyordu. Ancak bu sefer operasyonun hemen ardından operasyonu kendilerinin gerçekleştirdiğini üstlendi. Hizbullah tarafından yapılan açıklamada bu operasyonun, Güney Lübnan'da İsrail'e ait bir dinleme cihazını devre dışı bırakmaya çalışırken hayatını kaybeden mühendisin intikamı olduğunu ilan etti" dedi.
 
İsrail gazetesi haberin devamında Hizbullah'ın siyasetinin değiştiğine işaret ederek "Hizbullah, siyasetini İsrail tarafından Lübnan'a yönelik herhangi bir saldırının cevap bulması üzerine bina ediyor. Son hadiselerden sonra İsrail'deki hakim görüş, Hizbullah'ın saldırılara güncel yanıt vermekten fazlasını istemediğine işaret ediyor. Hizbullah Suriye'deki iç savaşta Beşar Esed'i destekliyor ve Irak'taki Şiilere askeri danışmanlık yapıyor. Bundan dolayı Hizbullah İsrail'le yeni bir savaş arayışı içerisinde değil." dedi.
 
Öte yandan Şeba Çiftliklerinde ne olduğuyla ilgili hazırlanan bir rapora göre, İsrail devriyesinin bölgeden geçişi sırasında birbirinden bağımsız el yapımı iki bomba patlatıldı. Bu olay feci bir şekilde sonlansaydı en az altı veya yedi İsrail askeri ölebilirdi.
 
İsrail Gazetesi Haaretz haberin sonunda"Hizbullah'ın İsrail'in istihbarat gücü noktasında kendisine güvenip güvenmediği önemli bir mesele. Düşmanın niyetini daha önceden bilmek istihbarat çalışmasının en zor parçalarından biridir. Aynı şekilde Gazze'deki son savaşı unutmamızda zor. İsrail Hamas'ın ne yapacağını okumada hiçbir zaman başarılı olamadı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler