“Hiçbir ülke karışamaz”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Novo-Ogoryova devlet başkanlığı konutunda düzenlenen Askeri-Teknik İşbirliği Komisyonu'nda, ülkesinin yabancı ülkelerle olan askeri-teknik işbirliği konularında açıklamalarda bulundu. Rusya'nın askeri ihracaktını sadec

“Hiçbir ülke karışamaz”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Novo-Ogoryova devlet başkanlığı konutunda düzenlenen Askeri-Teknik İşbirliği Komisyonu'nda, ülkesinin yabancı ülkelerle olan askeri-teknik işbirliği konularında açıklamalarda bulundu.

 
Rusya'nın askeri ihracaktını sadece BMGK'nın sınırlandırabileceğini belirten Putin, ''BMGK dışında hiçbir ülke, herhangi bir nedenle Rusya'ya kiminle ve nasıl ticaret yapması gerektiğini dikte edemez'' değerlendirmesinde bulundu.
 
Putin ayrıca Rusya'nın tüm askeri anlaşmalarını yasal yönetimlerle gerçekleştirdiğini vurguladı.
 
BRICS ülkeleriyle iş birliği vurgusu
 
BRICS ülkeleri (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika) ve Vietnam'la askeri iş birliğini geliştireceklerine değinen Putin, Rus savunma sanayisinin gelişmesi için yabancı ülkelerle askeri iş birliği ve teknoloji transferi yapılması gerektiğini vurguladı.
 
Vladimir Putin, askeri-teknik iş birliği konularında Çin ve Hindistan'ın, Rusya'nın geleneksel ortağı olduğunu hatırlatırken, 1990'larda yaşanan duraksamaya rağmen, şu an gelinen notanın başarılı olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler