Herkesin gözü önünde asılacaklar

Çin’de çocuk kaçıranlara idam cezası!

Herkesin gözü önünde asılacaklar

Çin'de, 2003 ile 2005 yılları arasında 9 çocuğu kaçırdığı iddiasıyla hakim karşısına çıkan 5 sanık için idam cezası verildi. Sanıkların tüm hakları ellerinden alınırken mal varlıklarına da devlet tarafından el konuldu

Çin'in Şinhua Ajansı'nın haberine göre, ülkenin güneyindeki Guangdong Eyaleti'nin Guangcou kentindeki bir Orta Halk Mahkemesi’nde 2003 ile 2005 yılları arasında 9 çocuk kaçıran 5 kişilik çetenin yargılandığı dava önceki gün sonuçlandı.

Çetenin iki üyesine idam cezası verilirken, bu kişilerin siyasi haklarından mahrum edileceği, mal varlıklarına el konulacağı bildirildi.

Çin Yüksek Halk Mahkemesi'nin verilerine göre, 2015-2018'de yargı organları 2 bin 806 kadın ve çocuk kaçırma vakasını sonuçlandırdı. Çin'de çocuk kaçırmanın yanı sıra uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçlarda da idam cezası verilebiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Dünya