Hem Müslüman hem Musevi

Musevi takvimine göre yılbaşı sayılan Roş Aşana ile Müslümanların kutsal Ramazan bayramı bu yıl aynı güne denk geldi. Bu yüzden dünyanın iki büyük dininin inananları "bayram" heyecanını birlikte yaşıyor. Hıristiyanlık, Musevilik ve İslam'ın beşiği olan Ku

Hem Müslüman hem Musevi
Musevi takvimine göre yılbaşı sayılan Roş Aşana ile Müslümanların kutsal Ramazan bayramı bu yıl aynı güne denk geldi.

Bu yüzden dünyanın iki büyük dininin inananları "bayram" heyecanını birlikte yaşıyor. Hıristiyanlık, Musevilik ve İslam'ın beşiği olan Kudüs'te çekilen fotoğraf kareleri yıllardır İsrail ve Filistin çatışmalarının merkezindeki iki dine mensupların mutluluğu nasıl paylaştıklarını net bir biçimde yansıtıyor.

Ancak International Herald Tribune gazetesinin konuştuğu bir Filistinli ise "Kudüs İsrail kontrolünden çıkmadıkça barış olmaz" diyor. Öte yandan Filistin lideri Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Olert birbirlerinin yılbaşı ve bayramlarını kutladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya