Hayatını Türk Bayrağı'na borçlu!

Suriye'den Türkiye'ye dönmek üzere yola çıkan TIR şoförü Türk Bayrağı açarak hayatını kurtardığını söyledi. Suriye'nin Şam ve Dera bölgesinde son günlerde yaşanan olayların ortasında kalan TIR şoförü, aracını taşlayan gruba Türk Bayrağını gösterince grup

Hayatını Türk Bayrağı'na borçlu!

Suriye'den Türkiye'ye dönmek üzere yola çıkan TIR şoförü Türk Bayrağı açarak hayatını kurtardığını söyledi. Suriye'nin Şam ve Dera bölgesinde son günlerde yaşanan olayların ortasında kalan TIR şoförü, aracını taşlayan gruba Türk Bayrağını gösterince grup aracı taşlamaktan hemen vazgeçti.

 

Araç Sürücüsü Mehmet Kalkan (56) her zaman ön tarafta bulunan Türk Bayrağını açtığı anda aracına saldıran grubun "Başbakan Erdoğan" ve Türkiye sloganları atarak kendine farklı bir yoldan gitmesini söylediklerini söyledi. Suriye'nin Dera bölgesinde hükümet karşıtı gösterilerde 300 kişinin öldüğü iddia edildi. Hatay'ın Cilvegözü Kapısından öğlen saatlerinde giriş yapan TIR Şoförü Mehmet Kalkan (56) Dera'da kıldığı Cuma namazında verilen hutbede meydana gelen olaylarda 300 kişinin öldürüldüğünün söylediğini belirtti.

 

Kalkan, bu ülkede gördüklerine ilişkin şunları anlattı:

 

"Cumada verilen hutbede olayların meydana geldiği sırada silahsız gruba polislerin ateş açması sonucu 300 ye yakın kişinin öldüğünü söylediler. Dera bölgesinde genelde Arap aşiretler yaşıyor. Bunlar kan davası güden aşiretler. Ve istekleri halen cezaevinde olan ancak neden cezaevine yattıklarını bilmedikleri akrabalarının çıkarılması. Demokrasi istediklerini söylüyorlar. Yolun her iki yakasını kapatmış durumdalar. Ben bu yoldan geçmeye çalıştığımda yerde yatan yaralılar ve ambulanslar gördüm.

 

Havaya ateş açanlar gördüm. Bir anda aracımı taşlamaya başladılar. Ancak aracımdaki Türk Bayrağını açtığımda hemen slogan atmaya başladılar. Başbakan Erdoğan ve Türkiye diye bağırdılar. Bana şehrin içinden geçmemin daha güvenli olduğunu söyleyerek hemen oradan uzaklaştırdılar." Suriye'nin sadece Şam bölgesinde olayların sürdüğünü aktaran TIR Şoförü Ahmet Deniz (47) ise Arap Gümrüğünden Rabia'ya geçtiklerinde 2 saatlik bir eylemle karşılaştıklarını söyledi. Yaşanan olaylarda kendilerine karşı herhangi bir müdahale yapılmadığını da sözlerine ekleyen Deniz, Arap halkının tedirgin olduğunu gözlemlediklerini aktardı. Türkiye ile Suriye arasında vizesiz geçiş uygulamasının başlamasından sonra Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısından günden en az 300 özel aracın giriş çıkış yaptığını hatırlatan Mahmut Yumuşak ise Suriye'de yaşanan olayların ardından bu sayının 30 araca kadar düştüğünü söyledi.

 

Halen Suriye'de bulunan şoför arkadaşları ile orada meydana gelen olayları telefon aracılığıyla öğrendiğini ifade eden Yumuşak, "TIR şoförü arkadaşım sadece Dera denen bölgeyi anlattı bana. Dera'ya giriş çıkışların tamamen engellendiğini, askerlerin her tarafı abluka içine aldığını söyledi. Halkın sıkıntıları olduğunu da anlattı. Orada TIR şoförlerinin takipçileri bulunur. Arkadaşımdan aldığım bilgiye göre olaylar nedeniyle bu iş takipçileri bulundukları işyerlerini açmadığından şoförlerde zor anlar yaşıyorlarmış" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler