Hatay’da 6 CIA ajanı çalışıyor!

 Amerikan New York Times gazetesi, CIA ajanlarının son birkaç haftadır Türkiye’nin güneyinden Suriyeli muhalif gruplara silah sevkiyatını koordine ettiğini ileri sürmüştü.Washington Post gazetesi ise Hatay’daki CIA ajanlarının sayısının 6 olduğunu belirtt

Hatay’da 6 CIA ajanı çalışıyor!

 

Amerikan New York Times gazetesi, CIA ajanlarının son birkaç haftadır Türkiye’nin güneyinden Suriyeli muhalif gruplara silah sevkiyatını koordine ettiğini ileri sürmüştü.Washington Post gazetesi ise Hatay’daki CIA ajanlarının sayısının 6 olduğunu belirtti.  

Silah sevkiyatında, muhaliflere CIA aracılığıyla otomatik tüfek, tanksavar ve bazı diğer silahların verildiğini belirten ABD’li kaynaklar bu silahların Suriye’deki Müslüman Kardeşler’in de aralarında olduğu bir grup aracıdan oluşan gizli şebekeler üzerinden taşındığını ve parasının da Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar tarafından ödendiğini yazdı. 

 

Washington Post’a göre CIA Suriye’de ciddi bir varlık oluşturamadı, bu nedenle bilgi akışını Ürdün ve Türkiye gibi müttefiklerin istihbarat servislerine bağlı olarak sağlıyor. Daha önce basit iletişim araçlarını muhaliflere sağlayan ajanlar artık kriptolu iletişim araçları dağıtmaya da başladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya