Hastaneye Kanlı Saldırı: 60 Ölü!

Afganistan'ın Logar vilayetindeki bir hastaneye bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 60 kişi öldü, 120 kişi de yaralandı. Taliban saldırıyla bağlantısı olmadığını açıkladı. Afganistan Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre kurbanların büyük

Hastaneye Kanlı Saldırı: 60 Ölü!

Afganistan'ın Logar vilayetindeki bir hastaneye bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda en az 60 kişi öldü, 120 kişi de yaralandı. Taliban saldırıyla bağlantısı olmadığını açıkladı. Afganistan Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre kurbanların büyük bölümünü hastalar, hasta yakınları, ziyaretçiler ve hastane personeli oluşturuyor. Bakanlık hayatını kaybedenler arasında çocukların da bulunduğunu kaydetti.

Taliban saldırıyla bağlantılarının olmadığını açıklarken, Taliban sözcüsü hiçbir şekilde hastanelere yönelik saldırıda bulunmayacaklarını savundu.

Yetkililer yardım talep etti

Yetkililer enkaz altında kalanlara yardım etmeleri ve yaralıları başka hastanelere taşımaları için bölgeye helikopterler aracılığıyla kurtarma ekipleri ulaştırmaya çalışıyor.

Vilayet Konseyi Başkanı Abdülvali Vekil, Afganistan'da görev yapan barış gücü askerlerinden yardım talep ettiklerini belirtti.

Geçtiğimiz Çarşamba günü ABD Başkanı Barack Obama Afganistan'daki askerlerinin bir kısmını çekeceklerini açıklamıştı.

Dün de Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz bölgesindeki bir patlamada en az 10 kişi ölmüş, 24 kişi yaralanmıştı.  

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler