Hanımı öldürüp çocuklara yedirdi!

İngiltere'de yaşayan David Attenborough'un evinin arka bahçesinde buluna kafatasının, Viktoria döneminde işlenen bir cinayetin kurbanına ait olduğu ortaya çıktı.55 yaşında bir dul olan Julia Martha Thomas, 1879'da hizmetçisi Kate Webster tarafından öldürü

Hanımı öldürüp çocuklara yedirdi!

İngiltere'de yaşayan David Attenborough'un evinin arka bahçesinde buluna kafatasının, Viktoria döneminde işlenen bir cinayetin kurbanına ait olduğu ortaya çıktı.

55 yaşında bir dul olan Julia Martha Thomas, 1879'da hizmetçisi Kate Webster tarafından öldürüldü. Hizmetçi, merdivenlerden ittiği kadını daha sonra boğarak öldürdü. İşvereninin cesedini parçalayan hizmetçi, etleri kaynatıp çevredeki sokak çocuklarına yemek olarak verdi.

Hizmetçi korkunç cinayetin ardından yargılandı ve idam edildi. Ancak kafatası geçen yıl ekim ayına dek bulunamamıştı. David'in 1.6 milyon dolarlık evinin bahçesinde bir ek bina yapımı sırasında bulunan kafatasının, Thomas'a ait olduğu, cinayetin üzerinden yüzyıldan fazla zaman geçmesinin ardından dün resmen açıklandı. Thomas, David'in yıllar önce yaşadığı yerde yaşamıştı. Karbon testi, kafatasının 1650-1880 yıllarına ait olduğunu tespit ederken, analizler, Viktoria döneminden kalma karolar üzerinde bulunan kalıntıların, dişleri dökülmüş, menopozal yaşlardaki beyaz bir kadına ait olduğunu ortaya koydu. Kemiklerde yapılan incelemeler sonucunda dönemin Londralıları gibi çok fazla balık yemiş olduğu da tespit edildi.

İnançlı bir Presbiteryen kilisesi üyesi olan Thomas'ın İrlandalı hizmetçiyi cinayetten iki ay önce işe almıştı. Webster'ın içkici olduğnudan ve hayatını hırsızlık gibi suçlar nedeniyle parmaklıklar arkasında geçirdiğinden habersizdi.

Dedektifler, başına aldığı darbe ve boğulma sonucu öldüğü tespit edilen Thomas'ın cesedinin, ustura, et testeresi ve et bıçağı yardımıyla parçalandığını ve bakır çamaşır kazanına atılarak kaynatıldığını açıkladı. Eski mahkeme kayıtlarına göre, ifade veren tanıklar duydukları pis kokudan bahsetmişti. Cinayetten birkaç gün sonra birkaç çocuk, Webster'ın kendilerine iyi domuz eti olduğunu söyleyerek bedava yemek verdiğini anlattı. Çocukların afiyetle yediği iki kase et, aslında Thomas'a aitti. Thomas'ın kimliğini, değerli eşyalarını, parasını ve hatta takma dişlerini bile alan Wabster, küçük oğluyla birlikte İrlanda'ya kaçtı. Ancak çok geçmeden tutuklandı.

Uzun yıllar önce işlenen bu cinayetin dosyası, dikkatli dedektiflik çalışmaları ve yeni teknolojinin imkanlarıyla tamamen kapanırken, bulunan kalıntıların usullere uygun bir şekilde gömüleceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler