Hamas: Zafer ile randevumuz var!

Hamas hareketi yetkililerinden Yahya Musa, Filistin halkını uzun bir mücadelenin beklediğini belirterek, "Zafer ile randevumuz var" dedi.Gazze'nin Han Yunus kentinde Filistin direnişine destek için gösteri yürüyüşü düzenlendi. Gösteriye katılan yüzlerce k

Hamas: Zafer ile randevumuz var!

Hamas hareketi yetkililerinden Yahya Musa, Filistin halkını uzun bir mücadelenin beklediğini belirterek, "Zafer ile randevumuz var" dedi.

Gazze'nin Han Yunus kentinde Filistin direnişine destek için gösteri yürüyüşü düzenlendi. Gösteriye katılan yüzlerce kişi, Hamas hareketinin flamalarını taşıdı, İsrail aleyhinde slogan attı.

Yahya Musa, gösteri sırasında yaptığı konuşmada, "Düşman İsrail ile savaş, önemli stratejik etkilere sahip. Direniş, ulusal özgürlüğü sağlama noktasında asıl rolüne geri döndü. Önümüzde uzun bir savaş var, kendimizi buna hazırlamalıyız. Zafer ile randevumuz var" dedi.

Musa, ateşkes müzakereleri için Kahire'de bulunun Filistinli heyete hitaben, "Siyasi müzakere savaşında yalnız değilsiniz. Talepleriniz gerçekleştirilene kadar bütün Filistin halkı sizin yanınızda ve sizi destekliyor. Sizlere güveniyoruz" ifadesini kullandı.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Mısır'ın çağrı üzerine İsrail ile Filistinli direniş gruplar arasında, 11 Ağustos saat 00.01 itibarıyla 72 saatlik ateşkes kararı alınmıştı. İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda  bin 944 Filistinli hayatını kaybetti, 9 bin 886 kişi yaralandı.

Geçen hafta başından itibaren, Mısır'ın arabuluculuğuyla Kahire'de Filistin ve İsrail heyetleri arasında kalıcı ateşkes sağlanması için görüşmeler yürütülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya