Halk fakir Esad zengin

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve ailesinin serveti 50 milyar doları buluyor. Paranın yarıdan fazlasının kontrolü tamamen Beşar Esad'ın elinde. Dünyanın en değerli şehirlerinde arazileri bulunan Esad ailesinin İsviçre bankalarında da nakit hesapları var

Halk fakir Esad zengin

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve ailesinin serveti 50 milyar doları buluyor. Paranın yarıdan fazlasının kontrolü tamamen Beşar Esad'ın elinde. Dünyanın en değerli şehirlerinde arazileri bulunan Esad ailesinin İsviçre bankalarında da nakit hesapları var.
 

VATANDAŞIN AYLIK GELİRİ 200 DOLAR

50 milyar doların yarıdan fazlası tamamen Beşar Esad'a ait. Esad'ın sadece Malibu adalarında 17 milyon Dolar değerinde gayri menkulu var. Bunun dışında İsviçre bankalarında 2 milyar dolara yakın nakit bulunduruyor. Suriye'de sıradan bir vatandaşın ortalama aylık gelirinin 200 Dolar olduğu göz önüne alındığında Esadların cebindeki para dudak uçuklatan cinsten.
 

Esad ailesi, ülke genelindeki büyük şirketlerin neredeyse tamamına sahip. Beşar Esad'ın kuzeni Rami Maklouf, şirketleri yöneten isim. Free shop, hava ulaşımı, telekom, emlak, petrol ve inşaat, ailenin içinde bulunduğu sektörler arasında geliyor.
 

Beşar Esad dışında amcası yani eski devlet başkanı Hafız Esad'ın kardeşi Rıfat Esat'ın da 10 milyar dolara yakın şahsi serveti var.
 

Aileinin Suriye dışında Londra, İspanya, Fransa ve Amerika'da değişik sektörlerde yatırımları mevcut.
 

Esad ailesinin başta Amerika olmak üzere bazı batılı ülkeler tarafından ekonomik yaptırımlara uğradığı ve bazı banka hesaplarıyla mal varlıklarının donduruldukları da biliniyor.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler