Hacılar tufan mağduru oldu

Hacın son günü bastıran yağmur, 2,5 milyon hacı adayının akın ettiği kutsal şehir Mekke’de birçok yerde sel yaşanmasına neden oldu. Hac görevi için Mekke’ye akın eden milyonlarca kişi son gün yaşanan yoğun yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı.Yağmur nedeniyl

Hacılar tufan mağduru oldu

Hacın son günü bastıran yağmur, 2,5 milyon hacı adayının akın ettiği kutsal şehir Mekke’de birçok yerde sel yaşanmasına neden oldu. Hac görevi için Mekke’ye akın eden milyonlarca kişi son gün yaşanan yoğun yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı.

Yağmur nedeniyle köprüler ve sokakları sel götürürken, şeytan taşlama ve veda tavafıyla birlikte Mekke’nin sokaklarına akın eden Müslümanlar yağmur yüzünden zor duruma düştü. Geçtiğimiz gün geç saatlerde aniden bastıran yağmur birçoğu Mina Vadisi’nde kurulan çadırlarda kalan Müslüman’ı çadırlara ve köprü altlarına hapsetti.

Yağmur nedeniyle kısa süreli panik oluşsa da bir saat sonra yağmurun hafiflemesiyle endişeli bekleyiş hiçbir kaza yaşanmadan son buldu.

ALTI BİN KİŞİ TEMİZLİK YAPACAK     

Hac döneminde Mekke, Arafat, Müzdelife, Mina ve Cemarat bölgelerinde çöp yığınları meydana gelirken, hac dönemi sonrası yaklaşık 1,5 ay Suudi Arabistan umreye kapatılıyor. Bu süre içerisinde bu yıl için sadece görevlendirilen toplam 6 bin temizlik görevlisi, bu bölgeleri temizlemeye başlayacak.

Dün gece yaklaşık bir saat boyunca yağan şiddetli yağmurların temizliğe katkı sağladığı belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya