Hacılar 2 gündür mahsur kaldı

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'ten hac görevlerini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a giden ve aralarında bedensel engellilerinde bulunduğu 70 Türkmen hacı, geri dönüşte aktarma sıkıntısı yüzünden Atatürk Havalimanı'nda 2 gün mahsur kaldı.

Hacılar 2 gündür mahsur kaldı

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'ten İstanbul aktarmalı olarak Cidde'ye giden Türkmen hacılar, hac görevlerini tamamladıktan sonra geldikleri İstanbul'da uçaklarının 2 gün sonra olduğunu öğrenince ülkelerine dönemedi. Atatürk Havalimanı'nda yerlere serdikleri örtüler üzerinde uyuyan hacılar, yetkililerin ilgisizliğinden yakındı.

Türkmen hacılardan Müzakerim Pakasov, Bişkek'te inşaat işçisi olarak çalıştığını hac görevini yerine getirdikten sonra ülkelerine gitmek üzere yola çıktıklarını belirterek, "Atatürk Havalimanı'nda yaklaşık 2 gündür 70 kişi mahsur kaldık. Kafilemizde Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Kazakistan uyruklu 70 Türkmen hacı var. Biz Bişkek'ten hacca gitmek üzere yola çıktık. İstanbul aktarmalı olarak hacca giderek görevimizi yerine getirdik. Geriye dönerken Medine'den uçağımıza bindik. 18 Aralık Perşembe sabahı saat 04.00'te Atatürk Havalimanı'na geldik. Buradan Bişkek'e gitmek istediğimiz zaman uçağımızın 19 Aralık Cuma akşamı 20.15'te olduğunu öğrendik. Havalimanında aç susuz ne yaparız bilmiyoruz. Burada mahsur kaldık. Yetkililer bize sadece su getirdiler. Havalimanında yiyecek çok pahalı kimilerimizin cebinde yemek yemek için parası yok. Aramızda yardıma muhtaç bedensel engelli dostlarımız var. Bir an önce ülkemize dönmek istiyoruz" diye konuştu.

Türkmen hacıların bu akşam saat 20.15'te TK 1348 sefer sayılı uçak ile Bişkek'e gitmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya