H1N1 korkusu stok yaptırıyor

Japonya'da domuz gribinin hızla yayılması ve virüsün de mutasyona uğrayıp bir kaç çeşidinin ortaya cıkması sonucu domuz gribi (H1N1) korkusundan Japon tüketicilerinin yüzde 70'i yiyecek stokluyor.Japon hükümetinin yaptığı anket sonucunda Japon halkının yü

H1N1 korkusu stok yaptırıyor

Japonya'da domuz gribinin hızla yayılması ve virüsün de mutasyona uğrayıp bir kaç çeşidinin ortaya cıkması sonucu domuz gribi (H1N1) korkusundan Japon tüketicilerinin yüzde 70'i yiyecek stokluyor.

Japon hükümetinin yaptığı anket sonucunda Japon halkının yüzde 70`i yiyeceklerin stok yapılması gerektigini ve kendilerinin de yaptıklarını belirttiler. Katılımcıların yüzde 33'ü ise her zaman 7 günlük stoklarının olduğunu, ayrıca konserve gibi uzun süreli yiyecekleri de stokladıklarını belirttiler. Stok yapan katılımcıların ise yüzde 90`ı pirinç ve konserve gibi yiyecekleri stok yaptıklarını ve almayı planladıklarını belirttiler.

Ayrıca Kyoto şehrinde 3 hafta önce aşı olmasına rağmen geçtiğimiz Cuma günü domuz gribi (H1N1) virüsü tespit edilen 74 yaşındaki Japon'un Pazar günü öldüğü, böylikle Japonya'da domuz gribinden ölenlerin sayısının 100'e ulaştığını belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler