Güvercinlere Doğum Kontrolü

BBC'nin haberine göre, özellikle Hollywood bölgesinde sayıları giderek artan güvercinlerin yarattığı pislikle mücadele etmekte zorlandı. Program uyarınca, gelecek birkaç ay içinde yumurta gelişimini engelleyen bir doğum kontrol ilacı, güvercinler için çat

Güvercinlere Doğum Kontrolü

BBC'nin haberine göre, özellikle Hollywood bölgesinde sayıları giderek artan güvercinlerin yarattığı pislikle mücadele etmekte zorlandı. Program uyarınca, gelecek birkaç ay içinde yumurta gelişimini engelleyen bir doğum kontrol ilacı, güvercinler için çatılara konulan yemlerin arasına yerleştirilecek.


Hollywood bölgesinde başlatılan pilot uygulamanın sonuçlarının gelecek bir yıl içinde alınması hedeflendi.

Yetkililer, 2012'ye kadar güvercin nüfusunun en az yarı yarıya azalacağını düşünüyor. Hayvan hakları savunucusu gruplar güvercinlerin elektrikli tel örgüler ya da zehirle öldürülmesinden çok daha tercih edilir olduğunu belirterek uygulamaya destek verdi. Hollwood'da 5 bin kadar güvercin yaşadığı sanılırken bunun insanları hayvanların beslemesinin sonucu fazla olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya