Gürcistan'ın yavru ceylanları oldu

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yaban Hayatı Geliştirme Şube Müdürü Cemal Akcan, yaptığı açıklamada, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Gürcistan Çevre Koruma ve Doğal Kaynaklar Bakanı George Khachidze'nin girişimleri sonucu başlatılan '

Gürcistan'ın yavru ceylanları oldu

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yaban Hayatı Geliştirme Şube Müdürü Cemal Akcan, yaptığı açıklamada, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Gürcistan Çevre Koruma ve Doğal Kaynaklar Bakanı George Khachidze'nin girişimleri sonucu başlatılan ''Kafkaslara komşu ülkeler ile doğa koruma konusunda işbirliği çalışmalarının'' sonuç verdiğini belirtti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekiplerinin bu kapsamda 14 Ekim 2009'da Şanlıurfa'daki Ceylan Üretme İstasyonundan 7'si dişi 10 yetişkin ceylanı Gürcistan'ın Vashlovani'daki koruma naklettiğini ifade eden Akcan, ceylanlardan 3'ünün birer yavru dünyaya getirdiğini bildirdi.

Söz konusu naklin, daha önce yurt içinde ceylan, yaban koyunu, geyik, yaban keçisi gibi birçok türün naklini başarıyla gerçekleştiren uzmanların ilk yurt dışı deneyimi olduğunu ifade eden Akcan, ceylanların yavrulamasının Gürcüler kadar kendilerini de sevindirdiğini dile getirdi.

Yetişkinler ile yavru ceylanların sağlık durumunun iyi olduğu vurgulayan Akcan, ''3 yavru ceylan en az bizim kadar Gürcistan'ın Vashlovoni Milli Parkı Üretme İstasyonunu çalışanlarınca da sevinçle karşılanmış. Yavrularla birlikte oradaki yetkililerin sorumlulukları iki kat arttı. Yavruların korunması için ek bir bina, küçük bir veteriner kliniği ve paydaş eğitim enstitüleri için küçük bir araştırma merkezinden oluşan bir tesisin yapımına başlayacaklarını söylediler. İstasyon etrafındaki yırtıcı riskini de azaltmaya çalıştıklarını vurgulayan yetkililer, Tiflis Hayvanat Bahçesi ile Chavchavadze Üniversitesi bilim adamlarından da yardım aldıklarını ifade ettiler'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya