Gürcistan'da neler oluyor?

Gürcistan'da Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili'nin istifası talebiyle parlamento binası dışında yapılan gösterilerde 1'i polis 2 kişinin öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı bildirildi.İçişleri Bakanlığı sözcüsü Şota Utiaşvili, 1500 dolayında göstericiyle güv

Gürcistan'da neler oluyor?

Gürcistan'da Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili'nin istifası talebiyle parlamento binası dışında yapılan gösterilerde 1'i polis 2 kişinin öldüğü, 40 kişinin de yaralandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Şota Utiaşvili, 1500 dolayında göstericiyle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalardan araçlarıyla hızla kaçmaya çalışan bir grup göstericinin bulunduğu otomobilin bir polis ve bir protestocuya çarptığını belirtti. Polis ve protestocunun olay yerinde öldüğü bildirildi.

Utiaşvili, polisin göstericilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale ettiği çatışmalarda 28 protestocu ve 9 polisin de yaralandığını söyledi.

İnsan hakları örgütleri, polisi aşırı güç kullanmakla suçlarken, olaylarda onlarca göstericinin de tutuklandığı ifade edildi.

2004 yılında "Gül Devrimi"yle iktidara gelen Devlet Başkanı Saakaşvili'nin istifasını isteyen göstericiler, ayrıca bugün Bağımsızlık Günü dolayısıyla yapılacak askeri geçiş törenini engellemeyi amaçlıyor.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te cumartesi günü de binlerce kişi, Saakaşvili'nin istifası talebiyle gösteri yapmış, polisin müdahalesi sonucu şiddetli çatışmalar çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya