Güneş'in tercümanı mest etti!

Güney Kore'de vizyondaki bir filmde Türk imzası yer alıyor. Psychic (Haunster) adıyla gösterime giren aksiyon, fantastik, gerilim ve komedi tarzındaki filmde rol alan Enes Kaya isimli Türk, filmin bir sahnesinde Aşık Veysel'in Uzun İnce Bir Yoldayım türkü

Güneş'in tercümanı mest etti!

Güney Kore'de vizyondaki bir filmde Türk imzası yer alıyor. Psychic (Haunster) adıyla gösterime giren aksiyon, fantastik, gerilim ve komedi tarzındaki filmde rol alan Enes Kaya isimli Türk, filmin bir sahnesinde Aşık Veysel'in Uzun İnce Bir Yoldayım türküsünü söylüyor.

Ali ismiyle filmde boy gösteren Enes Kaya, doğa üstü güçleri bulunan başrol Oyuncusunun en yakın arkadaşı. Filmde kötülere karşı mücadele veren başrol Oyuncusuna yardım eden Enes'in canlandırdığı karakter tamamen Türk kültürüyle bağlantılı. Enes ile başrol Oyuncusu Ko Soo arasında şu diyalog geçiyor: Ko Soo: "Tamam, bu iş bittikten sonra içelim. Bendensiniz."

Enes Kaya: "Benim içmediğimi bilmiyor musunuz?"

Enes Kaya daha sonra araba kullanırken Aşık Veysel'in meşhur Uzun İnce Bir Yoldayım türküsünü söylüyor. Enes, filmde namazını da kılıyor, dua ettiği bir sahne de bulunuyor.

Kaya, filmden olumlu tepkiler aldığını ve Koreli arkadaşlarının Aşık Veysel'in türküsünü beğendiğini ifade ediyor. Filmin yönetmen ve senaristi önce ciddi, hiç konuşmayan, farklı mucitlikler yapabilen sakallı bir Müslüman olsun tiplemesi çizdiğini söyleyen Kaya, bunun için de Pakistan, Hindistan, Endonezya gibi ülkelerden Oyuncu arayışına girdiklerini söylüyor. Kaya, film yapımcılarıyla tanıştıktan sonra senaryoyu Türkiye ile Güney Kore arasındaki olumlu ilişkilerin de etkisiyle yeniden Türk karakterine göre şekillendiğini ifade ediyor. Aralık ayının sonunda vizyona giren filmi şimdiye kadar 2 milyonun üzerinde kişinin izlemiş.

Enes Kaya 2002'de geldiği Güney Kore'de bilişim teknolojileri yönetimi alanında eğitimini tamamladı. Trabzonspor'un teknik direktörü olan ve 2002 Dünya Kupası finallerinde A Milli Takıma dünya 3.'lüğü sevincini yaşatan Şenol Güneş, 2009-2010 döneminde Güney Kore'de FC Seul takımını çalıştırırken Enes Kaya da tercümanlığını yapmış. Kaya, henüz üniversite eğitiminin ikinci yılında modellik yapmaya başlamış. Çeşitli reklam ve katalog çekimlerinde boy gösteren Enes Kaya, üniversite eğitiminin üçüncü yılında Güney Kore'nin önemli televizyon kanallarından biri olan MBC'de 6 ay boyunca haftalık kültür programı sunmuş.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya