Gümüşhaneli dağcı Avrupa'nın zirvesinde!

Gümüşhaneli dağcı, Avrupa'nın zirvesine tırmandı.

Gümüşhaneli dağcı Avrupa'nın zirvesinde!

ABD’de yaşayan Gümüşhaneli dağcı Hakan Yalçın, Avrupa’nın en yüksek noktası olan Alp dağlarındaki Mont Blanc zirvesine tırmanış gerçekleştirdi.


Gümüşhane’nin Yaydemir köyünden olan ve yıllar önce ABD’ye yerleşen Bilgisayar Mühendisi Dr. Hakan Yalçın, toplam 4 gün süren Mont Blanc tırmanışını sorunsuz şekilde tamamladı.

26 yıl önce gittiği ABD’de bulunan Silikon vadisinde ünlü bir firmada görev yapan ve bugüne kadar çok sayıda yüksek zirveye tırmanış gerçekleştiren Yalçın, 2009 yılında Gümüşhane’nin en yüksek, Türkiye’nin 14.en yüksek zirvesi olan 3 bin 331 metre rakımlı Abdalmusa Zirvesi ve takip eden yıllarda da ülke genelindeki yüksek zirvelere tırmanış gerçekleştirmişti.

Geçtiğimiz haftalarda yıllık izinin bir bölümünü geçirmek üzere memleketi Gümüşhane’ye giden Yalçın, daha sonra Fransa’ya giderek profesyonel rehber eşliğinde, Avrupa’nın en yüksek noktası olan Mont Blanc zirvesinde Türk bayrağını dalgalandırdı. 

Zirvede her tırmanışta olduğu gibi Türk bayrağını açan sporcu, bol bol fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilgisayar Mühendisliği bölümünü birinci olarak bitirdikten sonra master ve doktora yapmak için ABD'ye giden ve orada özel bir şirkette çalışmaya başlayan Yalçın’ın, Türkiye’de Ağrı dağı dahil olmak üzere birçok zirvesinin yanısıra ABD’deki zirvelerde de çok sayıda tırmanışı var.   Gümüşhane gen tr 


Gümüşhaneli dağcı Avrupa'nın zirvesinde!




 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya