Güldüğünde bayılıyor!

Babası da aynı hastalığa sahip olan Scott, genellikle narkolepsi denilen uyku bozukluğu görülen insanlarda ortaya çıkan cataplexy hastalığı yüzünden özellikle genç yaşlarda büyük sorunlar yaşadığını söylüyor. Diğer hastaların aksine ise onda bir uyku bozu

Güldüğünde bayılıyor!

Babası da aynı hastalığa sahip olan Scott, genellikle narkolepsi denilen uyku bozukluğu görülen insanlarda ortaya çıkan cataplexy hastalığı yüzünden özellikle genç yaşlarda büyük sorunlar yaşadığını söylüyor. Diğer hastaların aksine ise onda bir uyku bozukluğu yok. Hastalığının sebebi ise beyinde salgılanan hypocretin denilen bir proteinin az salgılanması.

Eşi David Scott'la tanıştığında ona hemen hastalığından bahsettiğini ve dürüstçe davranmaya çalıştığını anlatan Claire Scott, "Eşim hastalığımı ilk öğrendiğinde çok üzüldü ve bana nasıl yardım edeceğini bilemedi. Düşüp bayıldığımda beni yerden kaldırmaya çalışıyordu ancak bunu yapmak neredeyse imkansız çünkü böyle durumlarda bir ölü gibi yatıyorum. En iyisi beni kendi halime bırakmak. Ama şimdi durumuma o da alıştı." dedi.

 

"BİR GÜNDE 25 KEZ BAYILDIM"

Bir kaç yıl önce yılbaşı gecesi için yemekleri hazırlarken yoğun bir gün geçirdiğini ve telaşa kapıldığını söyleyen Scott o gece yemek esnasında tam 25 kez bayılmış. Bu hastalık yüzünden araba da kullanamayan Claire Scott, son olarak yeni bir ilaç sayesinde hastalığının çok hafiflediğini ve gün içinde o kadar sık atak geçirmediğini belirtiyor. Scott'ın şu aralar en büyük arzusu ehliyet kursuna yazılarak, araba kullanmaya başlamak.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler