Gruzu patlaması

 Çin'in güneybatısındaki Sıçuan eyaletinde bir kömür madeninde meydana gelen grizu patlaması sonucu 22 kişi öldü ve 9 işçi mahsur kaldı. Sıçuan eyaletinin Lucou kentinde öğlen saatlerinde meydana gelen kaza sırasında, madende yaklaşık 100 işçinin bulunduğ

Gruzu patlaması

 

Çin'in güneybatısındaki Sıçuan eyaletinde bir kömür madeninde meydana gelen grizu patlaması sonucu 22 kişi öldü ve 9 işçi mahsur kaldı.
 
Sıçuan eyaletinin Lucou kentinde öğlen saatlerinde meydana gelen kaza sırasında, madende yaklaşık 100 işçinin bulunduğu ve patlamadan yaralı olarak kurtulan iki işçinin durumunun kritik olduğu belirtildi.
 
Yetkililer, mahsur durumda olan işçiler için arama ve kurtarma çalışmalarına başlandığını duyurdu.
 
Maden kazalarının rutin olarak yaşandığı Çin'de geçen yıl resmi verilere göre, bin 384 işçi hayatını kaybetti.
 
Hükümetin aldığı denetimi sıklaştırma tedbirleriyle maden kazalarında son yıllarda düşüş olduğu, fakat birçok maden işletmesinin, halen güvenlik tedbirlerini gözardı ederek çalışmaya devam ettiği vurgulanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler