Gökyüzünde ilginç ışık!

Tasarımcı Aigar Truhins tarafından Sigulda şehrinde standart bir dijital fotoğraf makinesiyle yakalanan bu görüntü, internet sitelerinde amatör astronomlar arasında heyecanlı bir tartışma konusu oldu. Truhins, geceleyin göğe doğru yükselen renk renk ışık

Gökyüzünde ilginç ışık!

Tasarımcı Aigar Truhins tarafından Sigulda şehrinde standart bir dijital fotoğraf makinesiyle yakalanan bu görüntü, internet sitelerinde amatör astronomlar arasında heyecanlı bir tartışma konusu oldu.

Truhins, geceleyin göğe doğru yükselen renk renk ışık sütunlarını görünce oğlunun "Uzaylılar geliyor" diye bağırdığını söyledi.

Ancak bilimciler, bunun daha basit bir açıklaması olabileceğini, örneğin sokak lambalarının ışığının havadaki buz kristallerinden yansıyarak yere dönmesinden kaynaklanabileceğini söylediler. Bilimciler, bunu kanıtlamak için soğuk gecelerde daha fazla fotoğraf çekilmesi gerektiğini belirttiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler