Göçmen gemisi battı: 20 ölü

İtalyan Sahil Güvenlik yetkilileri, Lampedusa adası açıklarında Kuzey Afrika'dan gelirken, denizde alabora olduğu tahmin edilen göçmen teknesine yönelik umutların azalmaya başladığını söyledi.İtalya'nın Tunus'a en yakın kara parçası olan Lampedusa adasını

Göçmen gemisi battı: 20 ölü

İtalyan Sahil Güvenlik yetkilileri, Lampedusa adası açıklarında Kuzey Afrika'dan gelirken, denizde alabora olduğu tahmin edilen göçmen teknesine yönelik umutların azalmaya başladığını söyledi.

İtalya'nın Tunus'a en yakın kara parçası olan Lampedusa adasının 40 mil açıklarında, saat 04.00 sularında kaybolan göçmen teknesinden, 48 kişinin kurtarıldığı, 20 kişinin cesedine ulaşıldığı ve 130 kişinin kayıp olduğu bildirildi.

Sahil Güvenlik operatörü yaptığı açıklamada, "Olayın üzerinden çok geçmemesine rağmen, umutlarımız azalmaya başladı" dedi.

Uzmanlar, 6 kuvvetinde esen rüzgar nedeniyle kurtarma operasyonlarının çok zor yapıldığını ve can yeleksiz deniz düşen birinin bu şartlardan sağ çıkmasının oldukça güç olduğunu belirtiyor.

Öte yandan, Lampedusa adasına daha önce ulaşmayı başaran 531 göçmenin Excelsior gemisiyle Napoli'ye transferinin tamamlandığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler