Gazze'de Ölümcül Gece: İsrail Saldırıları 80 Can Aldı

İsrail'in Gazze'ye saldırıları, 80'den fazla Filistinlinin ölümüne yol açtı. Sivil binalar, hastaneler hedef alındı. Uluslararası çağrılar ateşkes ve yardım için yapılıyor.

Gazze'de Ölümcül Gece: İsrail Saldırıları 80 Can Aldı

Gazze Şeridi, İsrail ordusunun gece boyunca süren hava saldırılarıyla sarsıldı. Filistin haber ajansı WAFA'nın raporlarına göre, İsrail'in Nusayrat Mülteci Kampı ve Gazze şehri dahil olmak üzere çeşitli bölgelere yönelik artan saldırıları, büyük bir can kaybına ve yıkıma yol açtı.

İsrail güçlerinin sivil evleri ve kamu binalarını hedef alarak gerçekleştirdiği saldırılarda en az 80 Filistinli hayatını kaybetti. Gazze şehrindeki el-Cela Caddesi'nde bir evin bombalanması sonucu birçok kişi enkaz altında kaldı. Ayrıca, Gazze'deki Şifa Hastanesi yakınlarında yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı yedi katlı bir binanın hedef alınması sonucu onlarca kişi öldü.

Sivil savunma ekipleri, yıkılan binaların enkazında hayatını kaybedenlerin cenazelerini çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Gazze'nin Tuffah ve Nasr mahallelerinde gerçekleşen diğer saldırılarda da birçok kişi yaşamını yitirdi.

Gazze'deki hükümetin medya ofisi, İsrail ordusunun Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki bir eve düzenlediği saldırıda en az 36 kişinin öldürüldüğünü duyurdu. 7 Ekim 2023'ten bu yana devam eden saldırılar, hastaneleri, okulları ve yerinden edilmiş kişilerin barınaklarını da hedef alıyor. İnsani yardımların bölgeye girişinin engellenmesi nedeniyle Gazze Şeridi'nde yaklaşık 2,3 milyon kişi büyük bir insani felaketle karşı karşıya.

Uluslararası çevreler, çoğu hastanenin işlevsiz hale gelmesi, tıbbi malzeme eksikliği, açlık, susuzluk ve hijyen malzemelerinin yetersizliği nedeniyle hastalıkların arttığı Gazze için ateşkes ilan edilmesi ve insani yardımların artırılması çağrısında bulunuyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucunda, en az 13 bin 500'ü çocuk, 9 bini kadın olmak üzere toplamda 31 bin 490 Filistinli hayatını kaybetti. 73 bin 439 kişi yaralanırken, enkaz altında binlerce kişinin daha olduğu bildiriliyor. Sivil altyapıya yönelik saldırılar, hastane ve eğitim kurumlarını da tahrip ediyor, bölgedeki insani durumu daha da ağırlaştırıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler