Gazze'de ölü sayısı 30 Bin, yaralılar 71 Bin 700'e yükseldi

Gazze Şeridi'nde 149 gündür süren çatışmalarda ölü sayısı 30 bin 410'a, yaralılar ise 71 bin 700'e ulaştı. Son 24 saatteki 9 saldırıda 90 kişi öldü, 177 kişi yaralandı.

Gazze'de ölü sayısı 30 Bin, yaralılar 71 Bin 700'e yükseldi

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılarda ölü ve yaralı sayısının dramatik bir şekilde arttığını duyurdu. Son 24 saatte gerçekleşen 9 ayrı saldırı sonucunda 90 kişinin yaşamını yitirdiği, 177 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Böylece, 7 Ekim'de başlayan ve 149 gündür süren çatışmalarda toplam ölü sayısı 30 bin 410'a, yaralı sayısı ise 71 bin 700'e ulaştı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının ayrım gözetmeksizin sürdürdüğü ve bölgede büyük bir yıkıma neden olduğu ifade ediliyor. Filistin Sağlık Bakanlığı yetkilileri, durumun her geçen gün daha da vahim bir hal aldığını ve uluslararası toplumun acil müdahalesine ihtiyaç duyulduğunu vurguluyor.

Bölgeden gelen haberler, Gazze Şeridi'ndeki sivil halkın yaşadığı insani dramı gözler önüne seriyor. Sağlık ve yardım kuruluşları, sınırlı kaynaklarla büyük bir mücadele verirken, altyapının ciddi derecede zarar görmesi hizmetlerin ulaştırılmasını zorlaştırıyor.

Uluslararası toplumdan gelen tepkiler çoğalırken, çatışmaların son bulması ve kalıcı bir barışın sağlanması yönünde çağrılar yapılıyor. Ancak, şiddetin devam ettiği ve çözümün henüz uzak olduğu bir ortamda, Gazze Şeridi'ndeki insanların geleceği belirsizliğini koruyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya