Gazze'de karşılıklı ateşkes

Mısır ile ateşkes koşullarını görüşmek için Kahire'de bulunan Hamas yetkililerinden Ayman Taha, "Hamas ve (diğer) gruplar Gazze'de hemen yürürlüğe giren bir ateşkes ilan ettiler ve İsrail'e çekilmek için bir hafta verdiler" dedi. Hamas, ateşkes sırasında

Gazze'de karşılıklı ateşkes

Mısır ile ateşkes koşullarını görüşmek için Kahire'de bulunan Hamas yetkililerinden Ayman Taha, "Hamas ve (diğer) gruplar Gazze'de hemen yürürlüğe giren bir ateşkes ilan ettiler ve İsrail'e çekilmek için bir hafta verdiler" dedi.

Hamas, ateşkes sırasında İsrail'in Gazze'den çekilmesinin yanı sıra "halkın temel ihtiyaçlarını" karşılamak amacıyla gıda ve diğer malların geçmesi için İsrail'in Gazze'nin bütün sınır kapılarını açmasını istedi.
Örgütün bir yetkilisi, örgütün Suriye'deki kanadının da bir haftalık ateşkes fikrini kabul ettiğini söyledi.

İsrail, bugün yaptığı bir açıklamada, Hamas ve diğer gruplar ateşkes ilan etmeden askerlerini çekme konusunu gündemine almayacağını bildirmişti.

"ANLAŞMA SÜRECİNE DE OLUMLU YAKLAŞACAĞIZ"
Hamas'ın Politbüro üyesi Musa Ebu Marzuk, ilan ettikleri ateşkesin ardından gelişecek süreçte her türlü çabaya da olumlu yaklaşacaklarını bildirdi.
Suriye'nin başkenti Şam'da açıklama yapan Marzuk, "Belirli bir anlaşmaya varılmasını, ambargonun tam olarak kaldırılmasını ve geçitlerin açılmasını teminen, başta Suriye, Türkiye, Katar ve Mısır'ın çabaları olmak üzere, her türlü çabaya olumlu şekilde yaklaşmaya hazır olduğumuzu belirtiyoruz" diye konuştu.

100'DEN FAZLA CESET ÇIKARILDI
Gazze Şeridi'nde ateşkes ilanından sonra tankların eski mevzilerine çekilmesinin ardından bölgede her an yeni cesetler bulunuyor.
Filistin sağlık kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Gazze'nin Zeytun mahallesinde yapılan aramalarda daha önce vurulan bir ev ve civarında, elleri ve ayakları bağlı 10'dan fazla kişinin cesedine rastlandı.

İsrail askerleri ile Filistinli militanlar arasında yoğun çatışmaların yaşandığı, bombardıman altındaki Zeytun'da bulunanların, daha önce evleri bombalanan El Sammuni veya El Daya ailelerinden kalanlar olabileceği belirtiliyor.
Bulunan 100'ü aşkın cesedin çoğu, bölgenin kuzeyindeki Beyt Lahya'nın El Atatra yöresinde yıkıntılar arasından çıkarıldı.

Öte yandan, ateşkes kararından sonra Mısır, Refah kapısında günlerdir bekleyen doktorların girişine izin verdi. Gazze'ye gelen 100'den fazla doktor arasında iki de Türk doktor bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya