Gazze'de İsrail'in devam eden saldırıları sonucu ölü sayısı 30 Bine yaklaştı

Gazze'de İsrail saldırıları sonucu 24 saatte 96 kişi öldü, toplam ölü sayısı 29,878'e yükseldi. Batı Şeria'da 15 Filistinli gözaltına alındı. Eğitimde ve sağlıkta kriz derinleşiyor; insani yardım çağrıları artıyor.

Gazze'de İsrail'in devam eden saldırıları sonucu ölü sayısı 30 Bine yaklaştı

Gazze Şeridi'nde yaşanan trajedi giderek derinleşiyor. İsrail ordusunun bölgeye yönelik saldırıları sonucunda son 24 saatte 96 kişinin hayatını kaybettiği ve can kaybının toplamda 29 bin 878'e yükseldiği bildirildi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 144 gündür devam eden saldırılarının ağır bir bilanço ortaya koyduğunu duyurdu.

Son 24 Saatte 11 Katliam

Bakanlık, İsrail ordusunun son 24 saat içinde Gazze'de 11 katliam gerçekleştirdiğini ve bu saldırılarda 96 kişinin öldürüldüğünü, 172 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Ayrıca, bölgede yıkılan binaların enkazı altında ve yol kenarlarında hâlâ cesetlerin bulunduğu, ancak İsrail güçlerinin engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı belirtildi.

Batı Şeria'da Gözaltılar Devam Ediyor

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da da baskılarını sürdürdüğü, çocuklar da dahil olmak üzere en az 15 Filistinlinin daha gözaltına alındığı bildirildi. Filistin Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti, Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde düzenlenen baskınlarda İsrail güçlerinin şiddet kullandığını ve mülklere zarar verdiğini aktardı.

Eğitim Alanında Ağır Kayıplar

Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığı, İsrail saldırılarının eğitim sektörüne de büyük zarar verdiğini açıkladı. 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de 5 bin 379 öğrencinin hayatını kaybettiği, 8 bin 888 öğrencinin yaralandığı, ayrıca 351 okulun bombalandığı ve bunlardan 65'inin Birleşmiş Milletler'e bağlı olduğu belirtildi.

Sağlık Krizi ve İnsani Yardım Çağrıları

Gazze'deki sağlık krizi de giderek kötüleşiyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi'nde 120 hastanın tahliye edilmesi gerektiğini duyurdu. Ayrıca, bölgede açlık ve susuzluk nedeniyle çocuk ve hamile kadınların hayatını kaybettiği, iki bebeğin yetersiz beslenme ve dehidrasyondan öldüğü belirtildi.

Birleşmiş Milletler, Gazze'nin kuzeyine 23 Ocak'tan bu yana insani yardım ulaştırılamadığını ifade ederek, daha fazla yardım noktasına ve güvenli ulaşım yollarına ihtiyaç olduğunu vurguladı. Gazze'de yaşanan insani felaket, uluslararası toplumun acil müdahalesini gerektiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya