Gazze'de İsrail Saldırılarının Bilançosu: 32 Bin Ölü, 74 Bin Yaralı

İsrail'in Gazze'ye saldırıları 170 gün sürdü; 32 bin ölü, 74 bin yaralı. Refah'ta bir aile evi vuruldu, 6 ölü. İnsani yardım engellendi, Gazze kıtlıkla mücadele ediyor.

Gazze'de İsrail Saldırılarının Bilançosu: 32 Bin Ölü, 74 Bin Yaralı

Gazze Şeridi, İsrail ordusunun 170 gündür devam eden saldırılarının yıkıcı etkileri altında inim inim inliyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, son 24 saat içinde Gazze'ye yönelik saldırılarda 84 kişi daha yaşamını yitirirken, 106 kişi yaralandı. 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarda ölenlerin sayısı 32 bin 226'ya, yaralıların sayısı ise 74 bin 518'e ulaştı.

Sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlileri, İsrail güçlerinin engellemeleri nedeniyle enkaz altında ve yol kenarlarında kalan cenazelere ulaşmakta güçlük çekiyor. Han Yunus'taki Nasır Hastanesi çevresine düzenlenen baskın ve saldırılar, bölgedeki insani durumu daha da kötüleştiriyor.

Refah'ta Aile Evi Vuruldu: 6 Ölü

Refah kentinde, İsrail'in hedef aldığı "Fervane" ailesinin evinin enkazında 6 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. İsrail ordusunun Gazze'de insani yardım bekleyenler üzerindeki saldırıları sonucu ölenlerin sayısı 560'a yükseldi. Engellenen yardım girişimleri nedeniyle Gazze'deki yaklaşık 2,3 milyon kişi kıtlıkla karşı karşıya.

İsrail'in İnsani Yardım Engelleri ve Açlık

Gazze'nin kuzeyinde kıtlık derinleşirken, insanlar açlıktan hayvan yemlerini ekmek yapmak için öğütmek zorunda kalıyor. Filistin Yasama Konseyi Üyesi Mustafa Barghouti, İsrail güçlerinin gıda ve insani yardım bekleyen 560 Gazzeliyi öldürdüğünü, 1523 kişiyi de yaraladığını açıkladı.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Gözaltılar Artıyor

İsrail güçlerinin Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te düzenlediği baskınlarda, 7 Ekim 2023'ten bu yana 7 bin 755 Filistinli gözaltına alındı. Saldırı ve baskınlar, işgal altındaki bu bölgelerdeki gerilimi daha da artırıyor.

Gazze Şeridi ve işgal altındaki topraklardaki durum, İsrail'in süregelen saldırıları ve engellemeleri nedeniyle giderek daha da vahim bir hal alıyor. Uluslararası toplumun ve insan hakları örgütlerinin dikkatini çeken bu trajedi, derinleşen bir insani krizin işaretlerini taşıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya