Gazze'de Artan Şiddet: Son 24 Saatte 85 Ölü, Toplamda 31 Bin 45 Can Kaybı

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye saldırıları devam ediyor; son 24 saatte 85 kişi öldü, toplam ölü sayısı 31 Bin 45'e, yaralı sayısı 72 Bin 654'e ulaştı. Çoğunluk kadın ve çocuk.

Gazze'de Artan Şiddet: Son 24 Saatte 85 Ölü, Toplamda 31 Bin 45 Can Kaybı

Gazze Şeridi, İsrail ordusunun 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana sürdürdüğü ve halkı zorla açlık ve susuzluk koşullarına maruz bıraktığı saldırılarda derin bir insanlık kriziyle karşı karşıya. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamalara göre, İsrail'in 156 gündür devam eden saldırıları sonucunda can kaybı son 24 saatte 85 kişi artarak 31 Bin 45'e yükseldi.

Bakanlık, aynı zaman dilimi içerisinde 130 Filistinlinin daha yaralandığını ve toplam yaralı sayısının 72 Bin 654'e çıktığını belirtti. Açıklamada, İsrail saldırılarında yaşamını yitirenlerin %72'sinin kadın ve çocuklardan oluştuğu vurgulanarak, Gazze'de son 24 saatte gerçekleşen "8 katliam" ve hala enkaz altında veya yol kenarlarında kurtarılmayı bekleyen ölülerin olduğu ancak İsrail güçlerinin engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlilerinin bu cenazelere ulaşamadığına dikkat çekildi.

Bu trajik durum, uluslararası toplumu harekete geçmeye ve Gazze'deki insani krize müdahale etmeye çağırıyor. Gazze'de yaşanan insan hakları ihlalleri ve sivil kayıplar, küresel ölçekte endişe ve tepki toplamaya devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya