Gazze'de Artan Şiddet: İsrail Saldırıları ve İnsani Kriz Derinleşiyor

İsrail, Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırılarda 18 Filistinliyi öldürdü. Saldırılar, sivilleri, sağlık kuruluşlarını ve BM tesislerini hedef aldı.

Gazze'de Artan Şiddet: İsrail Saldırıları ve İnsani Kriz Derinleşiyor

Gazze Şeridi, İsrail ordusunun çeşitli bölgelerde düzenlediği saldırılar sonucunda artan bir şiddet sarmalına tanık oluyor. Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın raporlarına göre, Refah'ın batısındaki Kuveyt Hastanesi yakınlarında gerçekleştirilen bir bombardımanda, Zatme ailesine ait ev hedef alındı. Bu saldırıda çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan en az 9 Filistinli hayatını kaybetti. Görgü tanıkları, söz konusu bombardımanın yerinden edilmiş birçok Filistinliyi barındıran bölgede büyük yıkıma yol açtığını belirtiyor.

gazzede-artan-siddet-israil-saldirilari-ve-insani-kriz-derinlesiyor-1.webp

İsrail güçlerinin Gazze kentinde insani yardım bekleyen sivilleri tank atışları ve ateş açarak hedef aldığı bildiriliyor. Gazze'nin batısındaki Şeyh Iclin bölgesi ve sahil yolunda gerçekleştirilen saldırılar sonucunda en az 4 Filistinli yaşamını yitirirken, onlarca kişi de yaralandı.

Nusayrat Mülteci Kampı'na yönelik insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırılarda ise çok sayıda Filistinli öldürüldü. Han Yunus kentinin el-Karara bölgesinde ise İsrail ordusunun bombaladığı bir evin enkazından 5 Filistinlinin cenazesi çıkarıldı.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 161 BM çalışanının öldürüldüğünü ve sağlık hizmetlerine yönelik 378 saldırının gerçekleştiğini raporladı. Ayrıca, Gazze'deki durumun kesintisiz bombardımanlar, güvenlik arayışıyla kaçış ve endişenin yol açtığı erken doğumlar nedeniyle kötüleştiği belirtiliyor.

gazzede-artan-siddet-israil-saldirilari-ve-insani-kriz-derinlesiyor-1-001.webp

Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'e karşı Gazze'de insani yardıma erişimin sağlanması yönünde aldığı ihtiyati tedbir kararlarına rağmen, Gazze'ye giren yardım miktarının azaldığı ifade ediliyor.

Batı Şeria'da ise İsrail güçlerinin Faria Mülteci Kampı'na düzenlediği baskında 3 Filistinlinin öldürüldüğü bildirildi. Hamas, Gazze için kendini yakan ABD'li asker Aaron Bushnell'in ölümünden ABD yönetimini sorumlu tutuyor.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 29 bin 782 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 70 bin 43 kişinin yaralandığı ve binlerce insanın enkaz altında kaldığı belirtiliyor. Uluslararası toplum, Gazze'deki insani felakete dikkat çekerek acil ateşkes ve insani yardım çağrısında bulunuyor.

gazzede-artan-siddet-israil-saldirilari-ve-insani-kriz-derinlesiyor-1-002.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler