Gazze Şeridi'nde İnsani Kriz Derinleşiyor: Can Kaybı 31 Bin 341'e Yükseldi

Gazze Şeridi'nde İsrail saldırıları sonucu son 24 saatte 69 kişi daha ölerek toplam can kaybı 31,341'e, yaralı sayısı 73,134'e yükseldi. İnsani yardım çağrıları artarken, kriz derinleşiyor.

Gazze Şeridi'nde İnsani Kriz Derinleşiyor: Can Kaybı 31 Bin 341'e Yükseldi

7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucu, son 24 saatte 69 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle birlikte toplam can kaybı 31 bin 341'e ulaştı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre, İsrail güçlerinin sürdürdüğü saldırılarda toplam yaralı sayısı ise 73 bin 134'e yükseldi.

Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin sivil savunma görevlilerinin ve sağlık ekiplerinin cenazelere ulaşmasını engellediğini belirtti. Ayrıca, Gazze'de insani yardım bekleyen sivillere yönelik ateş açılması sonucu 6 kişinin öldürüldüğü, 83 kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'ye yönelik yardımların artırılması için uluslararası çağrılar yapılırken, İsrail'in Gazze'ye daha fazla insani yardım ulaştırmak amacıyla ek geçiş kapıları açması gerektiği vurgulandı. Gazze'ye deniz koridoru girişimine katılan ülkeler, kara yoluyla insani yardım ulaştırmanın daha hızlı ve etkili olacağına dikkat çekti.

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Refah'ta muhtemel kara saldırıları öncesinde, bölgede mahsur kalan yaklaşık 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin "insani adalara" yönlendirilmesi planını duyurdu. Bu adalarda Filistinlilere geçici barınma, yiyecek, su ve diğer ihtiyaçların sağlanacağı iddia edildi.

İsrail güçlerinin gece boyunca Gazze'de düzenlediği saldırılarda onlarca sivilin hayatını kaybettiği bildirilirken, Gazze'nin birçok bölgesi abluka altında tutulmaya devam ediyor. Gazze'deki durum, uluslararası toplum tarafından yakından takip edilirken, İsrail'e yönelik eleştiriler artıyor.

Bu arada, İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da daha fazla Filistinliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların sayısı, 7 Ekim 2023'ten bu yana 7 bin 585'e yükseldi.

Gazze'ye insani yardım taşıyan geminin karşılanması için hazırlıkların yapıldığı duyurulurken, Gazze Şeridi'nde yaşanan insani kriz derinleşmeye devam ediyor. Gazze'deki şiddet olayları, uluslararası toplumun tepkisini çekmeye devam ederken, bölgedeki insani durumun iyileştirilmesi için çabalar sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya