Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmalarda can kaybı artıyor! 24 saatte 193 can kaybı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları 147. gününde: Son 24 saatte 193 ölüm, toplam ölü sayısı 30,228; yaralılar 71,377'ye ulaştı. Çatışmalar 7 Ekim'den beri sürüyor.

Gazze Şeridi'nde devam eden çatışmalarda can kaybı artıyor! 24 saatte 193 can kaybı

Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin son 24 saat içerisinde düzenlediği saldırılar sonucu 193 kişi yaşamını yitirdi. 7 Ekim'de başlayan ve şiddetlenen çatışmaların toplam can kaybı 30 bin 228'e ulaştı. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamalarına göre, saldırılar 147 gündür devam ederken, son yapılan 16 saldırıda 920 kişi de yaralandı.

Bu süreçte, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik ayrım gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırılar, bölgede büyük yıkıma ve insan kaybına neden oldu. Yaralananların sayısı 71 bin 377'ye çıkarken, bölgedeki durumun giderek kötüleştiği gözlemleniyor.

Gazze Şeridi'ndeki durum uluslararası toplum tarafından yakından izlenirken, süregelen şiddetin sona erdirilmesi için çağrılar yapılıyor. Bu trajik gelişmeler, bölgede kalıcı bir barışın sağlanması için acil eylemlerin gerekliliğini bir kez daha gündeme getiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya