Gazze için kendini yakan ABD'li asker ile ilgili flaş iddia

ABD Hava Kuvvetleri mensubu Aaron Bushnell, İsrail'in Gazze saldırılarını protesto için Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini ateşe verdi. Bushnell, ABD'nin Filistin'deki "soykırıma" dahil olduğunu iddia etti.

Gazze için kendini yakan ABD'li asker ile ilgili flaş iddia

Washington, DC - ABD Hava Kuvvetleri mensubu Aaron Bushnell, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını ve ABD'nin bu saldırılara desteğini protesto amacıyla, 25 Şubat'ta Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önünde kendini ateşe vererek hayatına son verdi. Bushnell'in bu çarpıcı eylemi, uluslararası toplumda geniş yankı buldu.

Bushnell'in bir arkadaşı, The New York Post'a yaptığı açıklamada, Bushnell'in ölümünden önce kendisine ABD ordusunun, Filistin'deki "soykırıma" dahil olduğuna dair belgeler gördüğünü söylediğini iddia etti. Bushnell'in Hava Kuvvetlerinde siber savunma operasyonları uzmanı olarak görev yaptığı ve bu süreçte İsrail'in Gazze işgaliyle ilgili istihbarat verileri üzerinde çalıştığı belirtildi.

Arkadaşının ifadelerine göre, Bushnell 24 Şubat'ta kendisini arayarak, ABD ordusunun Filistin'deki eylemleri ve Gazze'deki tünellerde Amerikan askerlerinin varlığına ilişkin belgeleri gördüğünü paylaşmış. Bushnell'in bu bilgileri neden paylaştığına dair bir açıklama yapmadığı, ancak sesinin korkulu olduğu ve durumdan derinden etkilendiği belirtiliyor.

Bushnell'in bu eylemi, İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan yüzlerce kişi tarafından anıldı. Protestocular, Bushnell'in ölümünü yas tutarken, aynı zamanda Gazze Şeridi'ndeki sivillere yönelik saldırıları ve ABD'nin bu saldırılara verdiği desteği kınadı.

ABD Hava Kuvvetleri, Bushnell'in 70. İstihbarat, Gözlem ve Keşif Kanadı'nda görev yaptığını doğruladı. Ancak Bushnell'in iddia edilen açıklamaları ve kendini ateşe verme eylemiyle ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler