Gazze gemisinde o da vardı!

 İsrail'in Gazze'ye yardım götüren konvoya saldırısı sırasında 'Mavi Marmara" gemisinde bulunan eski ABD askeri aktivist Kenneth Nichols O'Keefe, yaralı halde İstanbul'a geldi. THY'ye ait uçakla Tel Aviv'den, yüzü yaralı ve elbiseleri kanlı olarak gelen O

Gazze gemisinde o da vardı!

 

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren konvoya saldırısı sırasında 'Mavi Marmara" gemisinde bulunan eski ABD askeri aktivist Kenneth Nichols O'Keefe, yaralı halde İstanbul'a geldi. THY'ye ait uçakla Tel Aviv'den, yüzü yaralı ve elbiseleri kanlı olarak gelen O'Keefe, saldırı sırasında "Mavi Marmara"da olduğunu ve 5 kişinin ölümünü gördüğünü söyledi. Gemiye çıkan bir İsrailli komandonun silahını aldığını ve mermilerini boşaltarak başkasına verdiğini anlatan O'Keefe, "3 İsrailli komandoyu tamamen kontrol altına aldık. Biz onların pozisyonundaydık. Bize baktılar, aynı bizim onlara baktığımız gibi. Onların bize yaptıklarını biz de onlara yapacağız sandılar. Öleceklerini düşündüler. Ama biz onların gitmelerine izin verdik" diye konuştu. 

İNSAN HAKLARINI İHLAL EDİYORLAR

Tutuklandıktan sonra kendisine şiddet uygulandığını ifade eden O'Keefe, "Bize köpek gibi davrandılar. Kafama vurdular, yere yatırdılar. Beni öldüreceklerini düşündüm. Amerika, İsrail ve İngiltere bu dünya için en büyük tehlike. İsrail, Amerika'nın da desteğini alıyor. Bu ülkeler insan haklarını ihlal ediyorlar. Bütün kanıtları yok ediyorlar, o yüzden yüzümü temizlemedim" dedi. ABD'li deniz piyadesi olarak 1991'de Körfez savaşına katılan Nichols O'Keefe, 2003'te Bağdat'a giden "canlı kalkan" grubunda yer almıştı. O'Keefe'nin yarın İrlanda'ya gideceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya