Gazi'nin ölümü The Times'te

İngiliz The Times gazetesi, Kurtuluş Savaşı gazisi Yakup Satar'ın 110 yaşında vefat etmesini okurlarına duyurdu. Gazete, internet sayfasında Kırım'da 1898 yılında doğan ve 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nda çeşitli cephelerde savaşan Satar'ın hayat hi

Gazi'nin ölümü The Times'te

İngiliz The Times gazetesi, Kurtuluş Savaşı gazisi Yakup Satar'ın 110 yaşında vefat etmesini okurlarına duyurdu. Gazete, internet sayfasında Kırım'da 1898 yılında doğan ve 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı'nda çeşitli cephelerde savaşan Satar'ın hayat hikayesine uzun bir haberle yer verdi.

 

Gazete, 1915 yılında orduya katılan Satar'ın 200 kişilik özel bir birliğe seçildiğini belirtti. Ayrıca haberde Irak cephesinde savaşan Satar'ın 1917 yılında İngilizler'e esir düştüğü ve 1. Dünya Savaşı bitene kadar tutsak kaldığı daha sonra ise Kurtuluş Savaşı'na katıldığı okurlara duyuruldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya