Garip iddia:Türk savaşçı yakaladık

 Amerikan New York Times gazetesi geçtimiz perşembe günü hama yakınlarındaki Tiremse köyünde yaşanan katliamla ilgili çarpıcı iddiaları gündeme getirdi. Suriye Devlet televizyonunun yaptığı habere atıfla hazırlanan habere göre, Tiremse köyü, muhaliflerin

Garip iddia:Türk savaşçı yakaladık

 


Amerikan New York Times gazetesi geçtimiz perşembe günü hama yakınlarındaki Tiremse köyünde yaşanan katliamla ilgili çarpıcı iddiaları gündeme getirdi. Suriye Devlet televizyonunun yaptığı habere atıfla hazırlanan habere göre, Tiremse köyü, muhaliflerin yaptığı baskınlar için bir üs olarak kullanılıyordu.

"SAATLERCE ÇATIŞTIK" 

Haberde Suriye ordusunun ele geçirdiği iddia edilen 200-300 kadar muhalif arasından Muhammed Satuf adlı bir kişinin sözlerine de yer verildi. Satuf, "saaetlerce köyde çatışma yaşandığını ve yerel muhalif liderlerden birinin çatışmalarda öldüğünü"  söyledi. YouTube'a video yükleme görevi oluğu belirtilen Satuf ayrıca muhaliflerin genelikle hafif silahlar kullandığını belirtti.

 

TÜRK SAVAŞÇI YAKALANDI İDDİASI

Televizyonun en ilginç iddiası ise ele geçirilen muhalifler arasında bir Türk'ün de bulunduğuydu. Adının Abdülselam Derviş olduğunu belirttiği Türk'ün kimliği de yayınlandı ve ele geçirilen muhalifler arasında Türk ve Libyalılar'ın olduğunu iddia edildi. Televizyonun bir diğer iddiası da Türkiye'den gönderilen silah ve paranın da ele geçirildiği oldu.

 

MUHALİFLERDEN YALANLAMA

Muhalifler ise, internet bloglarından Suriye televizyonunun bu iddiasını yalanladı. Kartın Türk kimlik kartına benzemediğini belirten muhalifler, ismin de tipik bir Türk ismine benzemediğini vurguladılar.       

 

Suriye televizyonunda, operasyon sırasında ele geçirildiği iddia edilen silah ve mühimmat da gösterildi. Ele geçirildiği iddia edilen silahlar arasında 54 tabanca, 24 havan topu, 9 roket atar, 25 uydu televizyonu ve 5 bin mermi yer aldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler