G7 zirvesine sarhoş katıldı

Japonya Başbakanı Taro Aso'nun yakın müttefiki olan Nakagawa, gazetecilere yaptığı açıklamada, Roma'da cuma ve cumartesi günleri yapılan G7 toplantısı çerçevesinde, cumartesi günü yaptığı basın toplantısındaki hareketlerine açıklık getirmeye çalıştı. Naka

G7 zirvesine sarhoş katıldı

Japonya Başbakanı Taro Aso'nun yakın müttefiki olan Nakagawa, gazetecilere yaptığı açıklamada, Roma'da cuma ve cumartesi günleri yapılan G7 toplantısı çerçevesinde, cumartesi günü yaptığı basın toplantısındaki hareketlerine açıklık getirmeye çalıştı.

Nakagawa, basın toplantısından önce içki içmediğini, ancak cuma günü katıldığı bir partide şarap içtiğini ve bununla birlikte çok sayıda soğuk algınlığı ilacı aldığını belirterek, içki ve ilaç karışımının neden olduğunu savunduğu olanlardan ötürü üzgün olduğunu söyledi.

Olaydan sonra muhalefetin görevden alınması çağrısında bulunduğu Japonya Maliye Bakanı Shoichi Nakagawa, istifa edip etmeyeceği yönündeki soruya, siyasi geleceğine başbakanının karar vereceği yanıtını verdi.

Shoichi Nakagawa, Japonya Bankası'nın yöneticisi Masaaki Shirakawa ile birlikte düzenlediği basın toplantısında sözü ağzında gevelemişti. Toplantı sırasında Nakagava'nın başı önüne düşmüş, gözleri kapanmış ve Shirakawa'ya yöneltilen bir sorunun kendisine sorulduğunu sanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler