G7 Ülkelerinden Birlik mesajı! Ukrayna'ya destek

G7 Ülkeleri, Rusya-Ukrayna çatışmasının ikinci yıl dönümünde birlik mesajı verdi.

G7 Ülkelerinden Birlik mesajı! Ukrayna'ya destek

G7 ülkelerinin liderleri, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın ikinci yıl dönümünde, Avrupa Konseyi aracılığıyla bir ortak açıklama yayımlayarak, savaşın başlangıcından bu yana Ukrayna'nın gösterdiği direnişe desteklerini yineledi. Yapılan açıklamada, Rusya'nın geniş çaplı işgalinin Birleşmiş Milletler Şartı'nın açık bir ihlali olduğu ve Ukrayna'nın bağımsızlık ve toprak bütünlüğü mücadelesinde başarılı olduğu vurgulandı. Açıklamada, "Ukrayna, Rusya'nın yasadışı ve haksız işgaline karşı iki yıl boyunca direnç göstermiştir. Bu süreçte, uluslararası toplumun desteğiyle egemenliklerini ve bağımsızlıklarını savunma iradelerini kanıtlamışlardır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı boyun eğdirmeye yönelik stratejik hedefine ulaşamadığı, bunun yerine kendi halkının üzerine ağır bir yük getirdiği belirtildi. Rus hükümetinin savaşın finansmanı için kaynaklarını tükettiği, Rus ailelerini parçaladığı ve yüz binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olduğu ifade edildi.

G7 liderleri, Ukrayna'ya yönelik desteğin artırılacağını ve Rusya'ya karşı yaptırımların devam edeceğini taahhüt etti. Temmuz ayında Vilnius'ta onaylanan Ukrayna'ya Destek Ortak Deklarasyonu temelinde, Ukrayna'nın uzun vadeli güvenliğine yönelik ikili güvenlik taahhütleri ve düzenlemelerin sonuçlandırılmasının ve uygulanmasının sürdürüleceği belirtildi. Ayrıca, Rusya'ya, savaşı derhal durdurması ve askeri güçlerini uluslararası alanda tanınan Ukrayna topraklarından çekmesi çağrısı yapıldı.

G7 ülkeleri, Rusya'nın gelir kaynaklarını azaltma ve savaş makinesini inşa etme çabalarını engelleme konusunda kararlı olduklarını belirterek, mevcut ve yeni yaptırımları tam olarak uygulama konusundaki kararlılıklarını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler