G-20'de centilmenlik rüzgarı!

Dün sona eren G-20 zirvesinde Suriye’ye askeri harekat konusunda anlaşma sağlanamadı. Birçok ülke, BM sürecinin işletilmesi gerektiğinde ısrarcı. ABD ve Fransa ise ‘Gönüllüler Koalisyonu’nu genişletmek için lobi faaliyetlerini yoğunlaştırdı.Dünyanın en bü

G-20'de centilmenlik rüzgarı!

Dün sona eren G-20 zirvesinde Suriye’ye askeri harekat konusunda anlaşma sağlanamadı. Birçok ülke, BM sürecinin işletilmesi gerektiğinde ısrarcı. ABD ve Fransa ise ‘Gönüllüler Koalisyonu’nu genişletmek için lobi faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin liderlerini bu yıl Rusya’nın St. Petersburg kenti yakınlarında buluşturan G-20 zirvesi dün sona ererken, ekonomik konuların geri planda kaldığı görüşmelerde Suriye’ye askeri müdahale konusunda anlaşmaya varılamadı.

Associated Press ajansı, bir Fransız yetkiliye dayandırdığı haberinde, “Zirvedeki dünya liderleri Suriye’de kimyasal saldırı olduğunda hemfikir. Fakat birçok lider, saldırının arkasında rejimin olduğundan şüpheli” diye yazdı.

OBAMA İLE PUTİN ANLAŞAMADI

ABD Başkanı Barack Obama ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün 20 dakika görüşse de anlaşma çıkmadı. Obama, basın toplantısında, “Bazen zor kararlar vermek zorundayız” dedi. Putin ise “Saldırı olursa Suriye’yi bugün olduğu gibi desteklemeyi sürdürürüz. Onlara silah sağlıyoruz, ekonomik işbirliği yapıyoruz. Kimyasal saldırıyı, müdahaleyi kışkırtmak için muhalifler yaptı” diye konuştu. Putin’in sözcüsü Dmitriy Peskov da “Liderlerin iki eşit gruba bölünmüş oldukları bir kez daha kanıtladı” dedi. İtalya Başbakanı Enrico Letta, zirvede yaşanan “fikir ayrılıklarını” doğruladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya