Fransızlara bak sen! Soma için bakın ne yaptılar?

Fransa’da yayınlanan "Les Guignols de l’Info" isimli komedi programında Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden madenciler için kullanılan alaycı ifadeler büyük tepki çekti. Uluslararası haberlerin kuklalar aracılığıyla sunulduğu komedi programında Ma

Fransızlara bak sen! Soma için bakın ne yaptılar?
Fransa’da yayınlanan "Les Guignols de l’Info" isimli komedi programında Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden madenciler için kullanılan alaycı ifadeler büyük tepki çekti.
 
Uluslararası haberlerin kuklalar aracılığıyla sunulduğu komedi programında Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasıyla dalga geçildi. Programın açılışını yapan ünlü Fransız gazeteci Patrick Poivre d’Arvor’un kuklası, üzgün bir şekilde Soma faciasına ilişkin bir haberi sunduğu sırada, "Özür dilerim; ben ne diyorum. Türk madenciler kimin umurunda. Bugün bayram, Cannes’dayız" dedi. Cümlesini "Müzik çalsın" diyerek sonlandıran kukla d’Arvor, stüdyoya giren kukla kadınla birlikte Pharell Williams’ın ’Happy’ isimli şarkısı eşliğinde dans etmeye başladı. Programın devamında Cannes Film Festivali’nden temsili görüntüler ekrana geldi. Programda sunucu, yüzü siyaha boyanmış bir şekilde kırmızı halı üzerinde yürümekte zorluk çeken Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın kuklası için "Anlaşılan Türkiye’deki maden kazası ağır hasar vermiş" yorumunda bulundu.
 
Programı sunan kukla gazeteci Patrick Poivre d’Arvor, Fransa’da kısaltılmış ismiyle Pepedea, Irak’ta Saddam zamanında, "Valizimde çocuk kaçırıp getirdim" diye asparagas bir habere imza atmıştı. Zamanında Küba Devlet Başkanı Fidel Castro’yla da ATV için röportaj yaptığını iddia eden d’Arvor, başka bir gazetecinin yaptığı röportajı kendi yapmış gibi göstermeye çalışmış, görüntüde Castro’nun karşısına kendisi oturmuş gibi sunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya